De netto-omzet van At Home Group steeg met 47,5% in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 2, 2020
  • De netto-omzet van At Home Group steeg met 47,5% in Q3.
  • De verkoper rapporteert £35,10 miljoen aan netto-inkomen in het derde kwartaal.
  • At Home Group waardeert zijn totale liquiditeit op £268,58 miljoen.

At Home Group Inc. (NYSE: HOME) zei dinsdag dat het nettoresultaat in het fiscale derde kwartaal £ 35,10 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar een winst per aandeel van 53 pence. Ter vergelijking: de big box-winkelketen had in hetzelfde kwartaal vorig jaar £ 10,88 miljoen aan netto-inkomsten geboekt of 17,14 pence per aandeel.

At Home zei ook dat de gecorrigeerde winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) een enorme groei van 184,9% op jaarbasis vertoonde in het derde kwartaal tot £ 69,90 miljoen. In termen van netto-omzet rapporteerde het Amerikaanse bedrijf een stijging van 47,5% op jaarbasis in het derde kwartaal, terwijl de vergelijkbare winkelomzet in het afgelopen kwartaal met 44,1% steeg.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In het voorgaande kwartaal (Q2) had At Home een groei van 50,5% in zijn netto-omzet opgetekend, volgens het rapport dat in de eerste week van september werd gepubliceerd.

At Home Group waardeert zijn totale liquiditeit op £268,58 miljoen

Het in Plano gevestigde bedrijf verbeterde zijn leverage ratio in het fiscale derde kwartaal tot 0,9x. At Home verlaagde zijn langetermijn schuld in het derde kwartaal tot £ 234,37 miljoen en taxeerde zijn totale liquiditeit aan het einde van het derde kwartaal op £ 268,58 miljoen.

At Home exploiteert momenteel in totaal 219 winkels in 40 staten. Het aan de NYSE genoteerde bedrijf heeft het afgelopen kwartaal geen nieuwe winkel geopend. Vanwege de onzekerheden in COVID-19 heeft het ook afgezien van het geven van richtlijnen voor de toekomst. De pandemie van het coronavirus heeft tot dusver meer dan 14 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet en meer dan een kwart miljoen doden veroorzaakt.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

De opmerkingen van CEO Lee Bird op dinsdag

Volgens CEO Lee Bird:

“Op de langere termijn kan ik niet enthousiaster zijn over ons vermogen om ons marktaandeel uit te breiden in een grote, sterk gefragmenteerde en groeiende industrie. We hebben het potentieel om onze winkelbasis bijna drie keer zo groot te laten worden, en onze kansen op onroerend goed worden alleen maar sterker. We geloven ook dat we de omzet per winkel aanzienlijk kunnen verhogen via zowel onze in-store als omnichannel-strategieën. Met ons unieke, waardegeoriënteerde aanbod, getalenteerde teamleden en groeiende loyaliteitsbasis, kunnen we de komende jaren dé winkelier voor interieurdecoratie zijn.”

At Home Group rapporteerde dinsdag meer dan 1,5% meer in de handel buiten kantooruren. Op jaarbasis is de voorraad nu bijna 250% gestegen. Op het moment van schrijven heeft At Home Group een beurswaarde van £ 1,18 miljard.