Kroger rapporteert £468,94 miljoen aan nettowinst in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 3, 2020
  • Kroger rapporteert £468,94 miljoen aan nettowinst in het fiscale derde kwartaal.
  • De omzet van de retailer was lager dan verwacht in Q3.
  • Kroger waardeert zijn aandeleninkoop op £225,93 miljoen in het derde kwartaal.

The Kroger Co. (NYSE: KR) zei donderdag dat de winst in het fiscale derde kwartaal beter was dan verwacht, maar de verkoop miste schattingen.

Met £ 24 per aandeel zijn de Kroger-aandelen momenteel iets minder dan 15% ten opzichte van het jaar ervoor op de aandelenmarkt. Het aandeel zakte in de laatste week van januari naar £ 19,96. Kroger drukte een jaar tot nu toe met een hoogste punt van £ 27,20 per aandeel in september, maar verloor het momentum in de afgelopen drie maanden.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Kroger zei dat zijn nettowinst in het kwartaal dat op 7 november gesloten werd, £ 468.940.000 bedroeg wat vertaalt naar 59,45 pence per aandeel. Ter vergelijking: het had in hetzelfde kwartaal vorig jaar een veel lagere £ 195,46 miljoen aan nettowinst geboekt, of 23,78 pence per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het retailbedrijf 52,77 pence per aandeel in het derde kwartaal, tegenover 34,93 pence per aandeel een jaar geleden. In termen van omzet rapporteerde Kroger een groei van 6,3% op jaarbasis in het afgelopen kwartaal tot £ 22,09 miljard.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het derde kwartaal een hogere omzet van £ 22,27 miljard zou behalen. Hun schatting voor de winst per aandeel in het derde kwartaal werd beperkt tot een lagere 49,79 pence per aandeel. In het voorgaande kwartaal (Q2) noteerde Kroger een omzetgroei van 8,24% ondanks de aanhoudende COVID-19 crisis die tot dusver meer dan 14 miljoen mensen in de VS heeft besmet en meer dan een kwart miljoen doden heeft veroorzaakt.

Kroger benadrukte donderdag ook dat de verkopen in dezelfde winkel een jaar-op-jaargroei van 10,9% in dezelfde winkelomzet registreerden, tegenover een verwachte kleinere groei van 9,3%.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Kroger’s begeleiding voor het volledige boekjaar

Kroger waardeerde de inkoop van eigen aandelen op £ 225,93 miljoen in het fiscale derde kwartaal. Voor het volledige boekjaar voorspelt het in Cincinnati gevestigde bedrijf nu dat de gecorrigeerde winst per aandeel zal dalen tussen £ 2,45 en £ 2,49. Het verwacht dat zijn jaarlijkse vergelijkbare winkelomzet een groei van 14% zal laten zien.

Ter vergelijking: de FactSet-consensus voor de gecorrigeerde winst per aandeel van Kroger bedraagt £ 2,45 en de jaarlijkse omzetgroei in dezelfde winkel 12,5%. Kroger breidde vorige week zijn samenwerking met de Britse online supermarkt Ocado uit met mogelijkheden voor afhandeling in de winkel.

Kroger eindigde vorig jaar gemiddeld bijna vlak op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 18,58 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 9,87.