Nikola aandelen handelen in de buurt van dieptepunten

Geschreven door: Michael Harris
december 3, 2020
  • Na de herziening van GM's deal met Nikola, zijn de aandelen sterk gedaald.
  • Royal Bank of Canada verlaagde haar koersdoel voor Nikola tot $17.
  • De aandelen worden nu voor ongeveer 34% in het rood verhandeld.

De aandelen van Nikola Corp (NASDAQ: NKLA) daalden dinsdag met 15%, waardoor de neerwaartse trend werd uitgebreid, aangezien sommige personen binnen het bedrijf naar verluidt aandelen van het bedrijf verkochten een dag nadat General Motors Co zijn deal met Nikola had gewijzigd.

Fundamentele analyse: deal gewijzigd

Meer dan $ 1,2 miljard aan aandelen van Nikola Corp was dinsdagavond verhandeld op Amerikaanse beurzen, in tegenstelling tot een dagelijks gemiddelde van ongeveer $ 1,9 miljard over de voorgaande vijf sessies, zo bleek uit gegevens van Refinitiv.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Na de herziening van GM’s deal met Nikola, zijn de aandelen van de emissievrije autofabrikant maandag verkocht. De eerste deal tussen GM en Nikola betrof een aandelenbelang in het bedrijf en plannen om Nikola’s Badger elektrische pick-up truck te maken. GM wijzigde die deal door deze te vervangen door een niet-bindende overeenkomst waarbij General Motors zijn brandstofcelsysteem aan Nikola zal leveren.

Royal Bank of Canada verlaagde haar koersdoel voor Nikola’s aandelen met $ 2 tot $ 17 op het nieuws.

Voormalig voorzitter van Nikola Corp Trevor Milton heeft het meerderheidsbelang in de geblokkeerde aandelen van de vrachtwagenfabrikant en is volgens de Amerikaanse Securities and Exchange-regels verplicht om binnen 2 werkdagen na de verkoop van zijn aandelen op te zeggen.

Het short-seller rapport brak enkele dagen uit nadat General Motors zei dat het de productie van Nikola’s Badger elektrische pick-up zou helpen opvoeren en een belang van 11% en $ 700 miljoen zou nemen, waardoor de deal in onderzoek zou worden gebracht.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische analyse: deelt zich depressief

De aandelenkoers van Nikola daalde voor een vierde opeenvolgende sessie en de periode van aandelenblokkering eindigde op maandag, 180 dagen na de fusieovereenkomst van het bedrijf met VectoIQ Acquisition en het publieke debuut op de Nasdaq.

Nikola aandeel wekelijkse grafiek (TradingView)

De aandelen worden nu voor ongeveer 34% in het rood verhandeld en liggen tegen de dieptepunten van mei. Een wekelijkse afsluiting onder de $ 17,66 (de blauwe lijn) zal de deur openen voor meer verliezen voor het aandeel.

Samenvatting

De aandelen van Nikola Corp daalden met 15% voor een vierde handelssessie op rij op het nieuws dat insiders aandelen van de autofabrikant verlosten een dag nadat GM zijn deal met Nikola had herzien.