Waves roept ontwikkelaars op om subsidies aan te vragen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on dec 3, 2020
  • Volgens de vereniging is dit de eerste van een reeks beurzen.
  • Het specifieke bedrag voor elke subsidie zal variëren en het maximale bedrag is 100K WAVES.
  • De Waves Association streeft ernaar om specifieke blockchain-gerelateerde problemen op te lossen.

The Waves Association, een non-profitorganisatie die zich toelegt op de massale acceptatie van Web 3.0, heeft ontwikkelaars uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor de eerste reeks subsidies onder het Waves Grant-programma. De organisatie deed deze uitnodiging op 1 december via een blogpost. Naar verluidt zal het programma ontwikkelaars oplossingen laten voorstellen die in het Waves-ecosysteem kunnen worden geïntegreerd en daarmee een deel van in totaal 250.000 WAVES kunnen verkrijgen.

Volgens de blogpost zal de vereniging subsidies verstrekken in de categorie Web 3.0 Development Grant, die ontwikkelaars wil stimuleren om producten te bouwen volgens het Waves-protocol. Op deze manier hoopt de non-profitorganisatie specifieke problemen aan te pakken en de massale acceptatie van blockchain-gebaseerde oplossingen aan te moedigen, met een belangrijke focus op communicatie tussen de ketens.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de publicatie werd verder opgemerkt dat de Waves Association subsidieaanvragen zou accepteren van 1 december tot 1 februari. De vereniging beloofde alle verzoeken snel te verwerken, en voegde eraan toe dat als haar leden een applicatie waardevol achten, ze de ontwikkelaar erachter een subsidie vóór de uiterste aanvraagdatum aanbieden. Naar verluidt zal de non-profitorganisatie het specifieke bedrag van elke subsidie van geval tot geval bepalen, waarbij het maximale bedrag aan fondsen in een subsidie 100.000 WAVES is.

Er moeten nog meer aanmeldingsoproepen komen

Volgens de organisatie is dit slechts de eerste reeks subsidies. Daarom zullen er op een later tijdstip meer applicatieoproepen in dezelfde categorie zijn. Met de volgende beurzen wil de vereniging tussen 2020 en 2021 subsidies van in totaal 1 miljoen WAVES verdelen. Alle subsidiebeslissingen zullen worden genomen via DAO, een door de gemeenschap aangedreven tool waarmee Waves Association-leden beurzen kunnen aankondigen en in aanmerking komende ontvangers kunnen selecteren.

De Waves Association merkte verder op dat het ontwikkelaars aanmoedigt om oplossingen voor te stellen in de categorie Web 3.0 Development Grants. Hoewel het programma ontwikkelaars aanspreekt om oplossingen te bedenken voor specifieke use-cases, verwelkomt het ook ideeën met betrekking tot andere aspecten van blockchain-technologie. Om te zien hoe hun applicaties zijn verlopen, zullen ontwikkelaars de website van de Waves Association moeten bezoeken.

Dit nieuws komt nadat de Waves Association het Waves Grant-programma in oktober van dit jaar heeft uitgerold, gericht op individuele blockchain-ontwikkelaars, teams en startups die ideeën kunnen implementeren die de belangen van het Waves-ecosysteem dienen.

Bij de lancering van het programma bekritiseerde Sasha Ivanov, voorzitter van de Waves Association op subtiele wijze enkele van de interoperabiliteitsoplossingen op de markt door te zeggen:

“Waves Association is bedoeld om onafhankelijke ontwikkelaars te ondersteunen die werken aan interoperabiliteitsoplossingen, vooral degenen die buiten de gebaande paden denken. Interoperabiliteit oplossen door een speciale blockchain en native token als extra laag toe te voegen, zou alleen maar tot meer complexiteit leiden en het potentieel van de voorgestelde oplossing ondermijnen.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld