McBride verhoogt vooruitzichten voor het volledige jaar

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 4, 2020
  • McBride verhoogt de winstvooruitzichten door een hogere vraag naar schoonmaakproducten.
  • Het bedrijf verwacht een stevige handel in november en december.
  • Primark schat dat de omzet dit najaar 430 miljoen pond zal bedragen als gevolg van de COVID-19-crisis.

McBride plc (LON: MCB) verhoogde vrijdag haar verwachting voor de jaarinkomsten, aangezien de aanhoudende pandemie van het coronavirus de vraag naar schoonmaakproducten de afgelopen maanden heeft aangewakkerd. De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 1,6 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk besmet en meer dan 60 duizend doden veroorzaakt.

De huidige markt consensus voor McBride’s winst voor belastingen in het jaar dat op 30 juni 2021 wordt afgesloten staat op £ 25,2 miljoen. De Britse fabrikant verwacht echter dat zijn winst vóór belastingen over het hele jaar minstens 10% hoger zal zijn dan geschat.

McBride’s prestaties op de aandelenmarkt

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

McBride opende vrijdag ongeveer 8% hoger op de aandelenmarkt. Vergeleken met het begin van het jaar staat het 20% lager op de aandelenmarkt ondanks een herstel van 25% sinds de eerste week van april. Ter vergelijking: McBride presteerde vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 30%.

Op het moment van schrijven heeft McBride een waarde van £ 129 miljoen en een koers-winstverhouding van 19,35.

De eigenaar van vooraanstaande merken als Hospec, Clean N Fresh, Ovenpride en Surcare zei vrijdag dat de handel in november en december naar verwachting beter zou zijn dan in dezelfde maanden vorig jaar. In november en december 2019 stonden de prestaties van McBride onder druk.

Volgens het in Londen gevestigde bedrijf:

“Deze verbeterde omzetprestaties gecombineerd met aanhoudende fabrieksefficiëntie, beperkte operationele impact van COVID-19, lager dan verwachte bedrijfskosten en inputkosten voor bepaalde grondstoffen, jaar-op-jaar verbetering van de winst in het eerste halfjaar.”

In het vorige boekjaar had McBride een daling van 33% in de jaarinkomsten gezien als gevolg van een zwakkere vraag naar de wasproducten van het bedrijf.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Primark schat dat de verkoop dit najaar 430 miljoen pond zal bedragen

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk schatte Associated British Foods (LON: ABF) dit najaar een naar boven bijgestelde £ 430 miljoen aan verkoopresultaten bij haar fashiondochteronderneming Primark als gevolg van de aanhoudende coronavirus pandemie.

Het bedrijf sprak echter zijn vertrouwen uit dat de fenomenale handel in de periode vóór Kerstmis de aan COVID-19 gerelateerde verkoopstijging zal helpen compenseren. AB Foods zei vorige maand dat de winst voor het hele jaar 40% lager was als gevolg van de COVID-19 verstoringen.

Vergeleken met het begin van het jaar staat Associated British Foods momenteel 8% lager op de aandelenmarkt. Op het moment van schrijven wordt de Britse multinational geschat op £ 18,76 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 41,15.