De ruwe oliemarkt reageert op het vaccinnieuws

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld is in… read more.
on dec 8, 2020
  • De vaccinatie tegen COVID-19 is vandaag in het VK begonnen.
  • De prijzen voor ruwe olie hebben deze week voor de tweede dag grote verliezen geleden.
  • Investeerders houden de gegevens van morgen over de voorraden ruwe olie in de VS in de gaten.

De prijzen van ruwe olie hebben de verliezen van deze week verlengd. WTI daalt met 0,33% en handelt op $ 45,47. Tegelijkertijd is Brent met 0,14% gedaald tot $ 48,52. Het aanhoudende door vaccinatie veroorzaakte optimisme heeft de benchmarkoliën boven de psychologische prijsniveaus van respectievelijk $ 45 en $ 48 gehouden. De toename van COVID-19 gevallen heeft echter gevolgen voor de markt. Beleggers kijken uit naar de komende gegevens over de voorraden ruwe olie in de VS.

Ruwe olie prijzen

Ruwe olie bevindt zich in een virusvallei

De markt voor ruwe olie heeft de impact van het vaccinoptimisme en het door virussen veroorzaakte pessimisme in gelijke mate gevoeld. Enerzijds zitten Brent en WTI nog steeds boven het psychologische prijsniveau van respectievelijk $ 48 en $ 45. Het drijfvermogen is grotendeels te danken aan het positieve marktsentiment, veroorzaakt door nieuws over vaccinatie tegen het coronavirus.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De vaccinatie is begonnen in het Verenigd Koninkrijk. Margaret Keenan, een 90-jarige dame, was de eerste die werd ingeënt. Zij ontving de injectie op 06.31 GMT op 8 december.

Volgens de plaatsvervangend directeur van NHS-providers, Saffron Cordery, hebben 50 ziekenhuizen in Engeland het coronavirusvaccin ontvangen. De wereld kijkt scherp toe hoe het land omgaat met de logistieke uitdagingen.

Het VK werd het eerste land dat het coronavirusvaccin goedkeurde. De prioriteitenlijst omvat ouderen, eerstelijnswerkers en gezondheidswerkers, en degenen wiens gezondheidstoestand hen een hoog risico op ernstige ziekte oplevert.

In de VS, begon Pfizer met het verschepen zijn vaccin van Brussel naar Chicago op 27 november.. De verhuizing is in verwachting van de goedkeuring op 10 december door de FDA. Het positieve vaccinnieuws uit het VK en de VS heeft steun geboden aan de prijzen van ruwe olie.

Aan de andere kant baart de toename van het aantal gevallen van coronavirus zorg voor investeerders die geïnteresseerd zijn in de handel in olie. De VS hebben de afgelopen zeven dagen een nieuw record van COVID-19 sterfgevallen neergezet. Eerder bereikte het land op 17 april het hoogtepunt van het coronavirus met 2.232 sterfgevallen. Het huidige hoogtepunt is nu 2.249 doden. Op 7 december, had het land ongeveer 200.000 nieuwe gevallen opgenomen.

Hoewel Europese landen de lockdown-maatregelen voorzichtig versoepelen, is het aantal gevallen nog steeds relatief hoog. Op 7 december, nam Duitsland ongeveer 15.000 nieuwe gevallen op. Op dezelfde dag hadden Italië, het VK en Rusland respectievelijk 13.720, 14.718 en 28.142 nieuwe gevallen. De cijfers geven aan dat het continent nog niet uit het bos is.

Tijdens deze kerstperiode willen beleidsmakers de beperkingen niet overhaast opheffen. De status quo in Europa en de VS heeft een negatieve invloed gehad op de vraag naar ruwe olie.

Investeerders houden de Amerikaanse voorraden ruwe olie in de gaten

Later vandaag zal de markt voor ruwe olie verder reageren op de gegevens van het American Petroleum Institute over de voorraad ruwe olie van vorige week. Het laatste persbericht gaf een aanvoer aan, aangezien de olievoorraad met 4,146 miljoen vaten toenam in vergelijking met de stijging van 3.800 miljoen vaten van vorige week. Analisten hadden een verandering van -2,272 miljoen vaten voorspeld.

Bovendien publiceert de Energy Information Administration (EIA) woensdag gegevens over de voorraden ruwe olie in de VS. Bij het laatste rapport was de hoeveelheid ruwe olie in opslag met -0,679 miljoen vaten veranderd. Deskundigen verwachten in de update van morgen een lezing van -1.514 miljoen vaten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld