Het NZD/USD paar zweeft naar 2,5 jaar hoogtepunt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on dec 16, 2020
  • De NZD/USD rally zette zich voort na Nieuw-Zeelandse kwartaalgegevens.
  • De lopende rekening keerde terug naar een tekort van $0,4 miljard.
  • De Nieuw-Zeelandse dollar is een van de best presterende valuta's in de ontwikkelde wereld.

De NZD / USD zweeft in de buurt van het hoogste punt van april 2018 terwijl het algehele risicosentiment aanhoudt. Het wordt verhandeld op 0,7100, wat 30% hoger is dan het laagste punt in de eerste negen maanden van 0,5475.

NZD/USD rally gaat door

Tekort op de lopende rekening van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft veel succes gehad in de strijd tegen de coronavirus pandemie. Het land, met een bevolking van meer dan 5 miljoen, registreerde slechts 25 sterfgevallen als gevolg van het virus. Dit werd bereikt door snelle opsporing van contacten en het in quarantaine plaatsen van mensen met symptomen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan is de Nieuw-Zeelandse dollar dit jaar de best presterende valuta in de ontwikkelde landen. Het is dit jaar met 6% gestegen ten opzichte van de dollar, waardoor het een van de beste jaren van de afgelopen tijd is. Het steeg in acht van de twaalf maanden.

In een rapport zei het statistiekbureau van het land vandaag dat de lopende rekening van het land in het derde kwartaal weer een tekort had. Het tekort op de lopende rekening steeg tot 0,4 miljard dollar, na een overschot van 0,6 miljard dollar in het voorgaande kwartaal.

Deze prestatie was het gevolg van een stijging van de goedereninvoer, die met meer dan $ 1,1 miljard steeg. Het schreef dit toe aan de stijgende auto-import. Toch nam het tekort op jaarbasis af tot N$ 2,6 miljard.

De stijging van de goedereninvoer werd gedeeltelijk gecompenseerd door een overschot in de dienstensector. De uitvoer van diensten steeg met 270 miljoen dollar, terwijl de invoer daalde met 304 miljoen dollar. Reis- en transportdiensten zijn verantwoordelijk voor 52% van de totale export van diensten.

Ondertussen zal de NZD / USD later reageren op de uitkomst van de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC). Economen zijn van mening dat de Fed de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd zal laten. Jerome Powell zal waarschijnlijk ook op het congres drukken om meer fiscale stimuleringsmaatregelen door te voeren om de economie te helpen.

NZD/USD technische prognose

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De NZD / USD vertoonde een sterke opwaartse trend, zoals te zien is in de dagelijkse grafiek hierboven. Het ligt momenteel boven de belangrijke steun van 0,6800, waar de prijs in september een dubbele top vormde. Het wordt ook ondersteund door de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden, terwijl de twee lijnen van de Moving Average Convergence Divergence (MACD) boven het neutrale niveau liggen.

Ze hebben ook een bearish crossover gemaakt, wat een teken is dat de omkering van de trend nabij zou kunnen zijn. Het is dus de moeite waard om te oefenen in een gratis forex demo-account voordat u long gaat.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld