De prijs van ruwe olie bereikt het hoogste punt in 9 maanden

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on dec 17, 2020
  • De prijs van ruwe olie bereikte een hoogste punt in 9 maanden.
  • De voorraden in de VS waren afgelopen week met 3.135 miljoen vaten gedaald.
  • Het rentebesluit van de Fed en de positieve economische vooruitzichten hebben de prijzen verder aangewakkerd.

De prijs van ruwe olie bereikte het hoogste punt in 9 maanden. Om 07.30 GMT stegen de WTI-futures op ruwe olie met 1,35% om te verhandelen tegen $ 48,52 per vat. Evenzo stegen de futures op Brent-ruwe olie met 1,41% tot $ 51,78 per vat. Het opwaartse momentum van de grondstof is een reactie op de daling van de Amerikaanse olie-voorraden. Bovendien hebben het gematigde besluit van de Fed en de hoop op een stimuleringspakket bijgedragen aan het herstel van de prijs van ruwe olie.

Ruwe olie prijzen

De VS registreert een daling van de voorraden ruwe olie

De prijzen van ruwe olie reageren op de bullish cijfers die woensdag door de Energy Information Administration zijn vrijgegeven. Volgens het bureau zijn de Amerikaanse voorraden ruwe olie de afgelopen week met 3.135 miljoen vaten gedaald. Het cijfer was hoger dan de verwachte daling van 1.937 miljoen vaten door experts. Afgelopen week waren de voorraden met 15.189 miljoen vaten gestegen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegelijkertijd stegen de benzinevoorraden met 1.020 miljoen vaten, wat iets lager is dan de verwachte 1.614 miljoen vaten. In het vorige persbericht waren de benzinevoorraden met 4.222 miljoen vaten gestegen.

Bovendien stegen de wekelijkse voorraden distillaten met 0,167 miljoen vaten, een daling ten opzichte van de 5,222 miljoen vaten van de voorgaande week. Analisten hadden een lezing van 0,886 miljoen vaten voorspeld. Voor de bulls die olie willen verhandelen, zijn de gegevens een teken van een stijgende vraag naar ruwe olie.

Het gematigde besluit van de Fed stimuleert de prijzen van ruwe olie

Investeerders in de markt voor ruwe olie reageren ook op het besluit van de Federal Reserve dat woensdag is vrijgegeven. De centrale bank heeft aangekondigd de uitgevoerde pandemie-responsmaatregelen ongewijzigd te laten.

Net zoals analisten hadden voorspeld, zullen de rentetarieven hetzelfde blijven tussen 0,0% – 0,25%. Bovendien heeft de bank haar toezegging aan het opkoopprogramma van obligaties gehandhaafd. De Fed koopt maandelijks obligaties van ongeveer $ 120 miljard. Volgens de vrijgegeven verklaring zal deze kwantitatieve versoepelingsbeweging worden voortgezet “totdat substantiële verdere vooruitgang is geboekt in de richting van de maximale doelstellingen van het Comité voor werkgelegenheid en prijsstabiliteit.”

Met name nieuws over de lage rentetarieven heeft ertoe geleid dat de Amerikaanse dollar nog verder is gedaald. De dollarindex handelt onder het psychologische niveau van $ 90 tegen $ 89,83. Nu de prijzen van ruwe olie een omgekeerde relatie hebben met de dollar, is de verzwakkende dollar goed nieuws voor de bulls op de oliemarkt.

Bovendien hebben de nieuwe economische vooruitzichten van de centrale bank steun geboden aan de prijzen van ruwe olie. In september schatte de instelling dat de Amerikaanse economie in 2020 met 3,7% zou dalen. In de verklaring van gisteren stelde het de daling echter bij tot 2,4%. Bovendien voorspelt de Fed dat de Amerikaanse economie het komende jaar met 4,2% zal stijgen, vergeleken met haar eerdere schatting van 3,2% groei.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld