De prijzen van ruwe olie dalen na een stijging van de voorraden

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld is in… read more.
on dec 23, 2020
  • WTI-futures daalden met 1,11% tot $46,29, terwijl de Brent-futures met 0,16% zijn gedaald tot $49,29.
  • Trump heeft gedreigd de stimuleringsovereenkomst te verwerpen.
  • API heeft aangegeven dat de voorraden ruwe olie zijn gestegen.

De prijzen van ruwe olie daalden woensdag tijdens de vroege handel, toen de VS een stijging van de grondstofvoorraden registreerde. De tweet van Trump over zijn mogelijke afwijzing van de stimuleringsovereenkomst heeft ook invloed gehad op de olieprijzen. De markt reageert ook op het nieuws over de nieuwe COVID-19 variant en de kans dat deze al in de VS is. Op een 4-uur grafiek daalden de WTI-futures met 1,11% om te verhandelen tegen $ 46,25. Brent-futures hebben ook een neerwaarts momentum en zijn met 0,16% gedaald tot $ 49,29.

Ruwe olie prijzen

De VS registreert een toename van de voorraden ruwe olie in de VS

Woensdag publiceerde het American Petroleum Institute (API) bearish gegevens over voorraden; de prijzen van ruwe olie drukken. Vorige week stegen de olie-voorraden met 2,7 miljoen vaten. Het cijfer is een verrassing voor analisten die een daling van 3,25 miljoen vaten hadden voorspeld.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Sinds half november zijn de voorraden ruwe olie boven verwachting gestegen. In het vorige persbericht was de aflezing van API 1.973 miljoen vaten tegen de voorspelde -3.5 miljoen.

Later op de dag zullen de prijzen van ruwe olie reageren op gegevens van de Energy Information Administration over Amerikaanse voorraden. In de voorgaande week was de hoeveelheid opgeslagen olie met 3.135 miljoen vaten afgenomen. Dit aantal was beter dan de verwachte -1,937 miljoen vaten en de eerdere stijging van 15,189 miljoen vaten.

Reisbeperkende maatregelen hebben invloed op de prijzen van ruwe olie

Maandag waarschuwde het VK voor een nieuwe COVID-19 variant. De nieuwe soort, die naar verluidt besmettelijker is dan de eerste versie van de ziekte, heeft ertoe geleid dat ongeveer 40 landen reizen naar de regio hebben verboden. Vervolgens hebben beperkte reizen tijdens de kerstvakantie gevolgen voor de prijzen van ruwe olie.

Bovendien waarschuwen artsen in de VS dat de variant al in het land kan zijn. In een gesprek met CBSN zei dr. Dyan Hes, een kinderarts in New York City: “Er zijn de afgelopen weken mensen uit het VK gekomen, dus waarom zou dit virus niet al binnen zijn bij iedereen in hun bloed en in hun ademhalingswegen of afscheidingen?”

President Trump dreigt met de stimuleringsovereenkomst

De prijzen van ruwe olie reageren op Trumps onwil om de Amerikaanse stimuleringsovereenkomst wettelijk te ondertekenen. In een video die via Twitter werd verzonden, noemde de president het pakket een “schande”. Volgens hem vormt de deal forse buitenlandse uitgaven, terwijl de cheques van $ 600 voor individuen laag zijn.

Het COVID-19 wetsvoorstel van $ 892 miljard werd maandag aangenomen na maandenlang heen en weer in de Tweede Kamer. Toegegeven, het bedrag is lager dan verwacht. Voor volledig economisch herstel hebben de Verenigde Staten een hoop meer nodig. Toch waren investeerders die geïnteresseerd zijn in de handel in olie bereid om een deal van mindere waarde te verwelkomen.

De tweet van Trump heeft het positieve marktsentiment verder getemperd, versterkt door nieuws over een mogelijke Brexit-handelsovereenkomst. Op dinsdagavond, tweette Robert Peston, een politiek redacteur bij ITV, “Een Britse bron zegt dat een overeenstemming over een VK / EU handelsakkoord morgen opnieuw mogelijk is.” Voorafgaand aan het nieuws leek de mogelijkheid van een akkoord vóór Kerstmis onwaarschijnlijk.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld