USD/CHF 2021: Is er een bullish omkering in het spel?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on dec 29, 2020
  • Het USD/CHF paar daalde in 2020 met meer dan 8%.
  • Deze daling was voornamelijk het gevolg van een zwakkere Amerikaanse dollar en de acties van de Fed.
  • Een bullish reversal is mogelijk naarmate het risico op sentiment terugkeert

Het USD / CHF paar daalde in 2020 met meer dan 8,60% toen de wereld te maken kreeg met de eerste wereldwijde pandemie in decennia. Het bereikte een dieptepunt van 0,8800, het laagste niveau sinds januari 2015.

USD/CHF prestaties van dit jaar

Zwakte van de dollar

De USD / CHF prijs daalde voornamelijk als gevolg van de algehele zwakkere US-dollar, aangezien het algehele risico-offsentiment de markt domineerde. In totaal is de dollarindex in 2020 met meer dan 8% gedaald, waarmee het het slechtste jaar in meer dan tien jaar wordt. In feite daalde de dollar ten opzichte van alle grote en kleinere valuta, inclusief de euro, de pond sterling, de Zuid-Afrikaanse rand en de Noorse kroon.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Na aanvankelijk een piek te hebben bereikt, verloor de dollar eind maart aan momentum nadat de Federal Reserve haar COVID-19 reactie begon. De bank verlaagde de rentetarieven tot het huidige bereik tussen 0% en 0,25%. Vervolgens kondigde het een nieuw kwantitatief versoepelingsprogramma aan, waarin het zijn balans uitbreidde tot meer dan $ 6 biljoen.

Tegelijkertijd reageerde het congres op de pandemie door verschillende stimuleringspakketten ter waarde van triljoenen dollars door te geven. In de laatste keer keurde het congres een rekening van $ 900 miljard goed die $ 600 cheques aan individuen opleverde.

Het USD / CHF paar daalde ook door de acties van de Zwitserse Nationale Bank (SNB). In haar reactie op de pandemie slaagde de bank er niet in de rentetarieven, die zich al in de negatieve zone bevonden, te verlagen. In plaats daarvan heeft de bank verschillende belangrijke marktinterventiebeleidslijnen ingevoerd die haar interventies hebben opgevoerd, zoals hieronder wordt weergegeven.

Vooruitzichten USD/CHF 2021

In 2021 zullen de Fed en de SNB waarschijnlijk het huidige monetaire beleid handhaven. De Fed heeft al laten doorschemeren dat ze de rente ongewijzigd zal laten, zelfs nadat de algemene inflatie boven de 2% is gestegen. Dit betekent dat de bank de rente in 2021 niet zal verhogen. Evenzo zal de bank, nu de inflatie in Zwitserland onder nul ligt, de rente mogelijk niet verhogen.

Daarom zal de belangrijkste drijvende kracht achter het paar het marktsentiment zijn. Naar mijn mening zal het sentiment verschuiven van risico-aan naar risico-uit naarmate de wereld nieuwe risico’s omarmt. Het belangrijkste risico ligt bij de wereldwijde schuldenlast, die in 2020 sterk is toegenomen. Ook zullen er nog meer potentiële conflicten zijn, met name in de relatie tussen de VS en China.

USD/CHF technische vooruitzichten

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, zien we dat het USD / CHF paar een steile neerwaartse trend heeft doorgemaakt. Het blijft onder het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde. Met name oscillatoren zoals de Relatieve Sterkte Index (RSI) en Stochastic Oscillator zijn ook boven de oververkochte niveaus gekomen.

Daarom is er een mogelijkheid dat de prijs in 2021 terugkeert in 2021. Als dit gebeurt, is de volgende weerstand 0.9300, het hoogste punt in september. U kunt profiteren van deze voorspelling met een van deze forex-makelaars met een hoge hefboomwerking.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld