USD/CHF: geen einde in zicht voor de sterkte van de frank

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on jan 4, 2021
  • Het USD/CHF paar daalde naar het laagste niveau sinds 2015.
  • De Zwitserse PMI voor de verwerkende industrie steeg tot 58, het hoogste punt sinds 2018.
  • Het paar zal vervolgens reageren op de verkiezing van de Senaat in Georgia.

Het USD / CHF paar daalde naar het laagste niveau sinds januari 2015, voorafgaand aan de verkiezingen in Georgia en na een sterke PMI voor de verwerkende industrie in Zwitserland. Het handelt op 0,8788, wat 11% lager is dan het hoogste punt van vorig jaar op 0,9897.

De Zwitserse frank vertoont een sterke trend ten opzichte van de USD

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De productiesector in Zwitserland wordt sterker

Zwitserland staat algemeen bekend om zijn robuuste productiesector, met bedrijven als Novartis, Nestle en ABB die een aanzienlijk marktaandeel hebben over de hele wereld. Het land staat ook bekend om zijn export.

In een rapport eerder vandaag zeiden Procure en Credit Suisse dat de totale PMI voor de verwerkende industrie in december steeg van 55,2 in de voorgaande maand naar 58,0. Deze aflezing was beter dan de gemiddelde schatting van 54,0. Het was ook het hoogste sinds 2018.

Deze prestatie gebeurde toen de vraag naar de producten van het land bleef stijgen. De indexcijfers van capaciteitsbenutting, levertijden van leveringen, werkgelegenheid en optimisme bij fabrikanten bleven inderdaad stijgen. De PMI voor de verwerkende industrie was beter dan die van de Europese Unie, die daalde tot 55,2 en het VK, dat steeg tot 57,5.

De sterkere Zwitserse frank vormt een aanzienlijk risico voor de Zwitserse productiesector. Dat komt omdat het zijn vervaardigde goederen duurder maakt dan die van zijn concurrenten. Inderdaad, de Zwitserse Nationale Bank heeft bij de meeste van haar recente rentebeslissingen geklaagd over de sterkere frank.

Verkiezing Senaat Georgia

Vooruitkijkend, zal het USD / CHF paar reageren op de aanstaande verkiezingen in Georgia, de cijfers van de niet-agrarische loonlijst van de VS. De verkiezing van morgen is belangrijk omdat het de leiding van de Senaat zal bepalen. Het zal ook het succes van de administratie van Joe Biden bepalen.

Analisten bij de meeste forex brokers voorspellen dat een overwinning van de Democraten erger zal zijn voor de Amerikaanse dollar. Dat komt omdat de leiders zich al hebben gecommitteerd om triljoenen dollars aan stimuleringsmaatregelen te verstrekken. Ze zullen ook de stemmen hebben om het grootste deel van het beleid van Trump in te trekken, inclusief belastingverlagingen.

Als Republikeinen echter ten minste één zetel winnen, leidt dit tot een impasse, waardoor het voor Biden moeilijk wordt om zijn agenda uit te voeren.

Later deze week zal het USD / CHF paar reageren op de belangrijke diensten PMI en de Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten.

Technische vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat het USD / CHF paar in een steile neerwaartse trend zit. Het is onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gekomen. Ook is de Relatieve Sterkte Index (RSI) blijven dalen. Daarom is het pad van de minste weerstand lager, met het volgende belangrijke doelwit op 0,8750. Er is echter ook een mogelijkheid dat het paar op korte termijn zal omkeren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld