MrBeast wordt een geverifieerde uitgever in de Brave-browser

Geschreven door: Jinia Shawdagor
januari 7, 2021
  • Door deze stap heeft MrBeast zijn publiek blootgesteld aan Brave en BAT.
  • Gecombineerd met het bullish momentum van de cryptomarkt, levert dit BAT een stijging van 19% op.
  • MrBeast is niet nieuw voor crypto, aangezien hij er een fortuin aan heeft verdiend.

Jimmy Donaldson, ook wel bekend als MrBeast, een populaire YouTuber, is een geverifieerde uitgever geworden op Brave, een gedecentraliseerde webbrowser. Batgrowth.com-bot onthulde dit nieuws via een tweet op 6 januari en merkte op dat de YouTuber meer dan 50,2 miljoen abonnees heeft. Door deze stap heeft MrBeast zich aangesloten bij het groeiende aantal geverifieerde uitgevers van Brave. Op zijn beurt heeft hij zijn volgers blootgesteld aan de browser en zijn native token genaamd Basic Attention Token (BAT).

De Brave-community op Twitter was optimistisch over dit nieuws, en sommigen voorspelden dat BAT aanzienlijk zou stijgen. Sommigen gingen zelfs zo ver dat ze Donaldson in BAT een fooi gaven om hem de Brave-wereld binnen te leiden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op het moment van schrijven handelt BAT op £ 0,2017 na een winst van 19.61% in de afgelopen 24 uur. De munt heeft een dagelijks volume van £ 206.627.585 en staat op nummer 60 op CoinMarketCap’s lijst van toonaangevende cryptocurrencies met betrekking tot marketingkapitalisatie. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van £ 299.064.178, en nu MrBeast toetreedt tot het groeiende aantal geverifieerde Brave-browseruitgevers, zou dit cijfer verder kunnen stijgen.

Geen crypto-newbie

Naar verluidt is MrBeast gewend aan crypto en wordt aangenomen dat hij een fortuin heeft verdiend na te hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies. De ster hostte video’s over crypto voordat de populariteit van zijn YouTube-kanaal tot het huidige niveau groeide. Afgezien hiervan zou hij naar verluidt de opbrengst van zijn crypto-investeringen hebben gebruikt om een BMW i8 te kopen ter waarde van meer dan £ 73.670. Hij besloot echter om zijn account te ontdoen van cryptogerelateerde inhoud.

Een ander voorbeeld dat Donaldson’s betrokkenheid bij de cryptomarkt blootlegde, was toen hij op KEEMSTAR’s ‘Mom’s Basement’-podcast verscheen en onthulde dat hij bijna zijn BTC was kwijtgeraakt nadat inbrekers zijn huis binnenbraken. In het interview merkte hij op dat hij het geluk had het geld terug te krijgen en naar een andere portemonnee te verplaatsen.

Dit nieuws komt nadat de populariteit van Brave de afgelopen twee jaar is gestegen en bijna 1 miljoen bekende mensen heeft bekoord tot geverifieerde uitgevers. Het aantal geverifieerde uitgevers op verschillende platforms is als volgt: YouTube 528.951, websites 69.764, Twitter 126.815, Twitch 70.026, Reddit 83.066, GitHub 28.636 en 84.752 op Vimeo. Het platform heeft momenteel 24,1 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en 7,8 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.