De DXY herstelt zich nu meer analisten bullish worden

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jan 13, 2021
  • De dollar veerde vandaag terug toen meer analisten de valuta steunden.
  • Analisten bij Danske Bank, Deutsche en Morgan Stanley hebben hun mening gewijzigd.
  • Het steeg ook na de relatief sterke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) herstelt zich nadat meer analisten hun vooruitzichten voor de dollar hadden gewijzigd. De index reageert ook op de betere inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Het handelt op $ 90,25, wat hoger is dan het dieptepunt van deze week van $ 89,25.

DXY
Amerikaanse dollarindex kaatst terug

Analisten worden bullish over de dollar

De recente veerkracht van de Amerikaanse dollar heeft de afgelopen dagen meer bulls aangetrokken. In een recente nota veranderden analisten van Morgan Stanley hun mening over de dollar naar neutraal vanwege de stijgende Amerikaanse stimuleringsmaatregelen. In 2020 verwachtten de analisten dat de munt dit jaar met meer dan 5% zou dalen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hetzelfde sentiment kwam van Miller Maley, een analist bij Miller Tabak, die zei dat de valuta extreem oververkocht werd, overmatig gehaat en te laag was. Hij zei:

“De dollar begint erg rijp te worden voor een opleving – een die minstens enkele weken en misschien zelfs een paar maanden zal duren.”

Verder zeiden analisten van Danske Bank in een nota die deze week werd vrijgegeven dat de valuta zal herstellen vanwege de Fed. Ze verwachten dat de Fed de rente eerder dan verwacht zal verhogen vanwege het waarschijnlijke herstel van de economie. Ze zien het werkloosheidspercentage dalen tot onder de 4% en de inflatie boven de 2%.

De vandaag gepubliceerde gegevens toonden inderdaad aan dat de inflatie terugkeert. De consumentenprijsindex (CPI) steeg in december met 0,4% na een stijging met 0,2% in de voorgaande maand. Dit leidde tot een stijging van 1,4% op jaarbasis.

De kernconsumentenprijs steeg in december met 0,1%, wat leidde tot een stijging van 1,6% op jaarbasis. Dit kwam overeen met wat analisten verwachtten. De reële inkomsten stegen met 0,1%.

Economen zijn van mening dat het onlangs onthulde stimuleringspakket de detailhandelsbestedingen en consumentenprijzen zal stimuleren. De situatie zal waarschijnlijk verbeteren wanneer Joe Biden een andere stimulans implementeert waarvan analisten denken dat deze ongeveer $ 3 biljoen waard zal zijn.

Technische vooruitzichten Amerikaanse dollarindex

Dollar index
Amerikaanse dollarindex technische grafiek

De dollarindex daalde sinds gisteren toen investeerders in forex onzeker bleven over zijn prijsactie. Vandaag piekte het naar een hoogste punt van $ 90,32, omdat meer analisten hun positie in de valuta verschoven.

Op de 4-uur grafiek bevindt de index zich nog steeds boven de dalende zwarte trendlijn die de hoogste punten sinds november met elkaar verbindt. Het is ook op hetzelfde niveau als de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 14 en 25 perioden.

Daarom zou de dollarindex op korte termijn het opwaartse momentum kunnen behouden naarmate meer mensen long gaan in de valuta.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld