EUR/USD kan in 2021 met 5% dalen – Danske Bank

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jan 13, 2021
  • De EUR/USD kan volgens analisten van Danske Bank de stijging van vorig jaar terugbrengen.
  • Ze geloven dat de inflatie zal stijgen tot over de 2%.
  • Analisten bij JP Morgan en Deutsche Bank zijn ook optimistisch geworden over de dollar.

De EUR / USD is met meer dan 0,30% gedaald doordat analisten van gedachten veranderen over de US-dollar. Het handelt op 1.2175, wat een paar pips boven het dieptepunt van deze week op 1.2138 is.

EUR/USD
EUR/USD valt terug

Analisten optimistisch over de dollar

In een onderzoeksnota die deze week werd gepubliceerd, voorspelden analisten van Danske Bank dat de EUR / USD een ruw jaar zal hebben. In hun prognose over drie maanden schatten ze dat het paar zal dalen tot 1.2200. In hun voorspelling over 12 maanden zeiden ze echter dat het paar zou kunnen dalen tot 1,16, wat ongeveer 5% onder de huidige prijs is.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Zij voerden aan dat een sterker herstel van de Amerikaanse economie de Fed onder druk zal zetten om de rente te verhogen. Ten eerste denken ze dat de jaarlijkse inflatie dit jaar boven de 2% zal stijgen, terwijl het werkloosheidspercentage zal dalen tot onder de 4%.

Ze zijn niet de enigen. In een verklaring zei George Saravelos, een analist bij Deutsche Bank, dat hij bullish was geworden over de dollar. Hetzelfde geldt voor analisten bij William Baer en JP Morgan. Sommige analisten van andere forex-makelaars hebben ook hun mening veranderd over de dollar.

De analisten zijn van mening dat de recente overwinningen van de Democraten in het Congres bullish zullen zijn voor de Amerikaanse dollar. Dat komt omdat ze prioriteit zullen geven aan meer overheidsuitgaven, wat op zijn beurt de Fed ertoe zal aanzetten om de tarieven te verhogen.

Sommige Fed-functionarissen zijn inderdaad al begonnen te praten over renteverhogingen en de kwantitatieve verruiming toe te laten lopen. In een verklaring van gisteren zei Raphael Bostic van de Atlanta Fed dat de bank mogelijk in 2022 zal beginnen. Evenzo heeft Robert Kaplan aangegeven dat de bank dit jaar zal beginnen met het afbouwen van haar activa-aankopen.

Ondertussen reageert de EUR / USD op een verklaring van Christine Lagarde, de president van de ECB. Tijdens een virtuele conferentie vandaag zei ze dat ze achter de eerdere schattingen over het herstel van de EU stond. Dit betekent dat de bank haar bestaande beleid waarschijnlijk niet zal wijzigen, ook al blijft het aantal coronavirusgevallen stijgen.

EUR/USD technische vooruitzichten

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

Na een stijging in de vroege handel, verlaagde het EUR / USD paar een deel van die winsten na de Lagarde-toespraak. Het wordt verhandeld op 1,2175, wat onder het intradag hoogtepunt van 1,2222 ligt.

Op de 1-uur grafiek ligt de prijs onder de stijgende trendlijn die in het zwart wordt weergegeven. Het is ook onder de voortschrijdende gemiddelden voor 25 en 15 perioden gekomen. De Relatieve Sterkte Index (RSI) is opgeschoven van het overgekochte niveau van 70 naar de huidige 40. Daarom zal het paar vandaag waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op het laagste punt van gisteren op 1.2140.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld