EUR/USD: Dit is het volgende niveau om in de gaten te houden

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jan 14, 2021
  • De EUR/USD leed zag gisteren een bearisch uitbraak.
  • Meer dan 965.000 mensen hebben vorige week een werkloosheidsaanvraag ingediend in de VS.
  • Dit vergroot de kans op een grotere stimulans door de Biden-administratie.

De EUR / USD maakte vandaag een bearish uitbraak na de relatief zwakke aanvankelijke cijfers voor werkloosheidsuitkeringen in de VS. Het paar daalde naar een intradag dieptepunt van 1.2118, het laagste niveau sinds 15 december.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Werkloosheidsaanvragen in de VS

De situatie in de Verenigde Staten is vorige week verslechterd doordat het aantal mensen dat een werkloosheidsaanvraag indient, toenam. Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) hebben meer dan 965.000 Amerikanen een werkloosheidsverzekering aangevraagd. Dat was erger dan de 784.000 van de week ervoor en de gemiddelde schatting van 795.000. Het is ook het hoogste cijfer in vijf maanden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het achterblijvende cijfer voor aanhoudende werkloosheidsuitkeringen steeg ook van meer dan 5,07 miljoen naar 5,27 miljoen. Deze stijging is voornamelijk te wijten aan de aanhoudende lockdowns in de meeste delen van het land. Het betekent ook dat de Amerikaanse economie nog meer dan 10 miljoen banen moet vervullen die zijn verdwenen als gevolg van de pandemie.

De gegevens kwamen een paar dagen nadat de BLS zwakke niet-agrarische loonnummers had vrijgegeven. Uit de gegevens bleek dat de economie vorige maand meer dan 140.000 banen verloor, terwijl het werkloosheidspercentage stabiel bleef op 6,7%.

Deze cijfers kwamen op dezelfde dag dat Joe Biden zijn stimuleringsvoorstel zal onthullen dat kan variëren tussen $ 2 biljoen en $ 3 biljoen. Ze kwamen ook een paar uur nadat China sterke export en import had vrijgegeven gegevens.

De EUR / USD reageert ook op de relatief sterke export- en importprijsindex. De twee cijfers stegen in december met respectievelijk 1,1% en 0,9%. Later vandaag zullen investeerders in forex reageren op een toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Fed Reserve.

EUR/USD technische vooruitzichten

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

In een rapport van gisteren merkten we op dat de EUR / USD zich voorbereidde op een bearish uitbraak. Dit gebeurde vandaag na de zwakke gegevens over werkloosheidsuitkeringen. Het wordt verhandeld op 1.2122, wat iets onder de vitale ondersteuning op 1.2133 is.

De prijs is erin geslaagd om onder de 50 en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden te komen, wat aangeeft dat bears nu de controle hebben. Het heeft ook bewegingen uitgebreid tot onder het 23,6% Fibonacci retracementniveau. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de 38,2% retracement op 1.2062.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld