De omzet van PNC Financial daalt naar £3,10 miljard

Door:
op Jan 15, 2021
Listen
  • De omzet van PNC Financial daalt naar £3,10 miljard in Q4.
  • Het Amerikaanse bedrijf rapporteert £1,06 miljard aan nettowinst.
  • De aandelen van PNC Financial verloren vorig jaar ongeveer 6%.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

PNC Financial Services Group Inc. (NYSE: PNC) zei vrijdag dat zijn winst in het fiscale vierde kwartaal beter was dan vorig jaar, omdat het middelen vrijgaf die het eerder had gereserveerd voor kredietverliezen. Het bedrijf sprak ook het vertrouwen uit dat de macro-economische omstandigheden nu tekenen van verbetering vertoonden.

PNC Financial opende vrijdag meer dan 2,5% lager. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen £ 115 per aandeel. Ter vergelijking: het was in de laatste week van maart 2020 gedaald tot slechts £ 60 per aandeel.

PNC Financial rapporteert £1,06 miljard aan nettowinst in Q4

Copy link to section

PNC Financial zei dat het nettoresultaat in het vierde kwartaal £ 1,06 miljard bedroeg, wat zich vertaalt naar £ 2,40 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat gemaximeerd op £ 1,01 miljard of £ 2,18 per aandeel. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal £ 1,92 per aandeel zou verdienen. PNC Financial verklaarde vorige week 85 pence per aandeel van het gewone driemaandelijkse dividend in aandelen.

De bankholding rapporteerde in het afgelopen kwartaal £ 3,10 miljard aan inkomsten, tegenover £ 3,18 miljard een jaar geleden. PNC Financial zei dat zijn netto rentebaten £ 1,78 miljard bedroegen in het vierde kwartaal, vergeleken met £ 1,83 miljard vorig jaar. Met £ 1,31 miljard, noteerden de niet-rentebaten in het vierde kwartaal ook lager dan £ 1,35 miljard in het vergelijkbare kwartaal van het voorgaande jaar.

  • Save

FactSet Consensus voor PNC Financial’s nettorente- en niet-rentebaten in het vierde kwartaal bedroegen respectievelijk £ 1,82 miljard en £ 1,23 miljard. Het in Pittsburgh gevestigde bedrijf waardeerde de stortingen in het vierde kwartaal op £ 264,41 miljard, wat neerkomt op een groei van 4% op jaarbasis.

PNC Financial heeft zijn aandeleninkoopprogramma in maart 2020 opgeschort

Copy link to section

PNC Financial schortte zijn aandeleninkoopprogramma op tot en met het vierde kwartaal van vorig jaar in maart, toen de impact van de aanhoudende coronavirus pandemie op zijn hoogtepunt was. De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 23 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet en iets minder dan 400 duizend doden veroorzaakt.

In apart nieuws uit de VS zei de Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener Wells Fargo vrijdag dat de winst in het fiscale vierde kwartaal beter uitkwam dan de experts hadden voorspeld.

PNC Financial presteerde vorig jaar enigszins somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van ongeveer 6%. Op het moment van schrijven wordt de bankholding geschat op bijna £ 49 miljard en heeft de koers / winstverhouding van 9,37.

  • Save
  • Save