Vonovia geeft een volledig digitale obligatie uit via Stellar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on jan 15, 2021
  • De digitale obligatie is £17,79 miljoen waard en heeft een looptijd van drie jaar.
  • Vóór deze deal had Vonovia in 2019 een promesse-lening bij Firstwire geplaatst.
  • MM Marburg Bank is de eerste bank die in de obligatie investeert.

Vonovia SE, een Duits vastgoedbedrijf, heeft voor het eerst in de geschiedenis een digitale obligatie uitgegeven ter waarde van £ 17,79 miljoen. Het bedrijf onthulde dit nieuws via een persbericht op 13 januari en merkte op dat het de Stellar blockchain had gebruikt om zijn beveiligingstokens uit te geven. Volgens de publicatie zullen de gebruikers van het platform deze tokens gebruiken om het eigendom over te dragen onder hoge beveiligingsnormen. Naar verluidt heeft de obligatie een looptijd van drie jaar.

Volgens het persbericht bood Vonovia zijn beveiligingstoken aan via de firstwire-marktplaats, een online platform dat emittenten en investeerders in realtime samenbrengt. Naar verluidt is dit niet de eerste keer dat Vonovia en Firstwire samenwerken. Naar verluidt plaatste de huizengigant in september 2019 eerder een promesse-lening van £ 44,49 bij Firstwire.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Helene von Roeder, Chief Financial Officer van Vonovia, financiert het bedrijf zichzelf al jaren met succes via de kapitaalmarkt. Hiervoor moest het echter een breed scala aan financiële instrumenten gebruiken. Helene gelooft echter dat het bedrijf door digitalisering een unieke kans krijgt om zichzelf snel, gemakkelijk en goedkoop te financieren.

Investeerders nieuwe vooruitzichten geven

In het persbericht is MM Warburg bank de eerste investeerder in de obligatie. Joachim Olearius, de woordvoerder van de door de eigenaar beheerde bank, zei dat de tokens banken en hun klanten een nieuw perspectief op beleggen bieden. Volgens hem zal tokenization zich uitbreiden en financiële diensten en producten veranderen.

Michael Dreiner, de CEO van Firstwire, zei dat de transactie met Vonovia een belangrijke mijlpaal is omdat het gebruik van tokens langzaam zijn weg vindt naar de institutionele kapitaalmarkt. Bovendien gelooft hij dat het gebruik van tokens uiteindelijk de obligatieactiviteiten zal verstoren.

Hij voegde toe dat,

“Tegen de achtergrond van het wetsontwerp voor elektronische effecten, laat deze transactie zien hoe obligatie-uitgiften ook in de toekomst kunnen worden vormgegeven. Op Firstwire kunnen bedrijven hun problemen nu digitaal in realtime afhandelen, wat een onmiddellijke afwikkeling betekent en geen risico met zich meebrengt.”

Dit nieuws komt nadat het Duitse kabinet een wetsvoorstel heeft goedgekeurd dat elektronische effecten introduceert. Dit wetsvoorstel beoogt naar verluidt de digitalisering van de Duitse financiële ruimte te stimuleren. Afgezien daarvan beoogt het wetsvoorstel te voldoen aan de blockchain-strategie van de Duitse overheid voor meer transparantie, marktintegriteit en bescherming van investeerders.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld