Kop en schouderspatroon bij NZD/USD signaleert bearish reversal

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jan 19, 2021
  • De NZD/USD prijs stond de afgelopen dagen onder druk.
  • Het paar heeft een hoofd en schouderspatroon gevormd dat meestal een teken is van een ommekeer.
  • De daling is waarschijnlijk het gevolg van de sterkere dollar en winstnemingen.

De NZD / USD stond de afgelopen twee weken onder druk nadat het een hoogste punt van twee en een half bereikte van 0.7320. Het is sindsdien met meer dan 2,50% gedaald en wordt verhandeld tegen 0,7125.

NZD/USD
NZD/USD staat onder druk

Nieuw-Zeelandse dollarrally verliest momentum

De Nieuw-Zeelandse dollar behoorde de afgelopen maanden tot de best presterende valuta’s. Het is sinds maart vorig jaar met meer dan 30% gestegen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze stijging was vooral te danken aan de manier waarop het land omging met de coronavirus pandemie. In totaal bevestigde Nieuw-Zeeland maar 2.262 gevallen en 25 sterfgevallen. Dit was een sterk contrast met andere vergelijkbare landen zoals Australië en Zweden.

De NZD steeg ook vanwege de structuur van de economie van Nieuw-Zeeland. Omdat het een voornamelijk agrarische economie is, was er veel vraag naar de producten van het land in 2020. Dat leidde tot hogere prijzen en meer vraag naar de Nieuw-Zeelandse dollar.

Het belangrijkste was dat de NZD / USD steeg vanwege de algehele zwakte van de dollar. De dollarindex is in 2020 fors gedaald door het risicovolle sentiment op de financiële markt.

Toch staat Nieuw-Zeeland voor grote uitdagingen. Ten eerste heeft de sterkere kiwi de vraag van zijn export beïnvloed. Ook de vitale sectoren toerisme en horeca maken een neergang door sinds het land zijn grenzen heeft gesloten.

Het NZD / USD paar daalt vandaag, zelfs na de relatief sterke economische cijfers uit Nieuw-Zeeland. Volgens het statistiekbureau van het land is de verkoop met elektronische betalingen in december met 19,2% gestegen. Dat was een forse stijging ten opzichte van de stijging van 0,1% in de voorgaande maand. De omzet steeg met 3,5% op jaarbasis.

Tegelijkertijd nam het ondernemersvertrouwen in het vierde kwartaal toe. Het algemene vertrouwen daalde met 6%, wat iets beter was dan de daling van 40% vorige maand. De belangrijke bezettingsgraad nam toe van 92,6% naar 95,1%.

NZD/USD technische vooruitzichten

NZD/USD
NZD/USD grafiek

Op de 4-uur grafiek zien we dat het NZD / USD paar recent onder druk heeft gestaan. Tegelijkertijd heeft het een hoofd en schouderspatroon gevormd, dat meestal een bearish patroon is. De halslijn van dit patroon is 0,7146, die het paar gisteren heeft gekruist. U kunt een gratis demo-account gebruiken om het patroon te oefenen.

Ook hebben het 25 en 15-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde een bearish crossover-patroon gemaakt. Dit zijn allemaal tekenen dat het paar mogelijk zal blijven dalen, aangezien bears zich richten op de cruciale support op 0.7000.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld