USD/NOK daalt na het rentebesluit van de Norges Bank

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jan 21, 2021
  • Het USD/NOK paar daalde vandaag na het agressieve rentebesluit van de Norges Bank.
  • De bank liet de rentetarieven ongewijzigd zoals de meeste analisten hadden verwacht.
  • Het gaf ook aanwijzingen voor een toekomstige renteverhoging.

De USD / NOK prijs daalde vandaag na de relatief agressieve Norges Bank. De Noorse kroon wordt verhandeld tegen 8,4400 ten opzichte van de Amerikaanse dollar en tegen 10,24 ten opzichte van de euro.

USD/NOK
Noorse kroon trend

De agressieve beslissing van Norges Bank

De Norges Bank rondde vandaag haar monetair beleid af en deed wat de meeste economen verwachtten. Het liet de rentetarieven ongewijzigd op 0,0% en beloofde het herstel van het land te blijven ondersteunen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bank hintte met name nog steeds op het verhogen van de rentetarieven, mogelijk in 2021 of het komende jaar. Als dat gebeurt, zal de Noorse centrale bank de eerste grote bank zijn die de rente verhoogt. In een notitie na de verklaring zeiden analisten van Bloomberg:

“Nu de huizenprijzen stijgen en we slechts een milde neergang als gevolg van nieuwe virusbeperkingen zien, is het goed om rekening te houden met de waarschijnlijkheid dat die eerste renteverhoging eerder zal plaatsvinden dan in het tariefpad wordt aangegeven.”

Een haveloze Norges-bank is gewoonlijk bearish voor het USD / NOK paar. Dat komt omdat het leidt tot meer vraag naar de Noorse kroon, aangezien wereldwijde investeerders op zoek zijn naar rendement.

Herstel in Noorwegen aan de gang

Toch is Noorwegen goed gepositioneerd om sneller te herstellen dan andere landen. Ten eerste is de prijs van ruwe olie de afgelopen maanden blijven stijgen en mikt het nu op de $ 60. Hogere olieprijzen zijn meestal positief voor de kroon omdat het land jaarlijks miljarden dollars verdient aan de olie-export.

Bovendien heeft Noorwegen, in tegenstelling tot andere vergelijkbare landen, ’s werelds grootste staatsinvesteringsfonds met meer dan $ 1,3 biljoen aan activa. In feite heeft de regering op deze fondsen vertrouwd om het herstel te ondersteunen. In de verklaring zei de Norges Bank:

“De onderliggende inflatie ligt boven de doelstelling, maar de appreciatie van de kroon sinds maart en de vooruitzichten voor een lage loongroei suggereren dat deze vooruit zal afzwakken.

Technische vooruitzichten USD/NOK

USD/NOK
USD/NOK technische grafiek

De USD / NOK daalt vandaag vanwege het rentebesluit en de algemeen zwakkere dollar. De dollarindex is met meer dan 0,30% gedaald, vooruitlopend op het stimuleringsbeleid van Biden.

Op de 4-uur grafiek is het paar onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gekomen. Bullish forex-investeerders hebben ook moeite gehad om het paar boven het belangrijke weerstandsniveau op 8.6500 te krijgen. De Relatieve Sterkte Index (RSI) is ook onder het oversold-niveau gezakt. Daarom zal het bearish momentum op de USD / NOK aanhouden, aangezien de bears zich richten op het laagste punt van dit jaar op 8,36.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld