AT&T overtreft de schattingen van analisten in Q4

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jan 27, 2021
  • AT&T overtreft schattingen van analisten voor winst en omzet in het fiscale vierde kwartaal.
  • HBO Max-activeringen stegen met 100% op kwartaalbasis.
  • Het Amerikaanse bedrijf meldt 800.000 postpaid telefoonnetten.

AT&T Inc. (NYSE: T) rapporteerde woensdag haar financiële resultaten voor het fiscale vierde kwartaal, die de raming van analisten voor winst en omzet overtroffen. Het bedrijf schreef zijn sterke prestaties vooral toe aan de sterke vraag naar HBO Max en zijn postpaid-diensten in de afgelopen maanden.

AT&T aandelen werden woensdag ongeveer 2,5% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Met inbegrip van de prijsactie wisselt het aandeel nu van hand tegen £ 21,19 per aandeel, tegenover een lagere £ 19,52 per aandeel in de laatste week van maart 2020, toen de aanhoudende coronavirus pandemie zijn activiteiten verstoorde.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

AT&T zei dat het het vierde kwartaal heeft afgesloten met £ 9,86 miljard aan nettoverlies, wat zich vertaalt naar £ 1,42 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het £ 1,97 miljard aan nettowinst of 24,06 pence per aandeel geregistreerd. Het winstrapport van AT&T komt slechts een week nadat het zei dat het zijn personeelsbestand in Slowakije met 300 banen zal verminderen .

Gecorrigeerd voor eenmalige posten verdiende het Amerikaanse multinationale conglomeraat 54,68 pence per aandeel ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van 64,88 pence per aandeel. In termen van omzet boekte AT&T £ 33,31 miljard in Q4, wat neerkomt op een daling van 2,4% op jaarbasis. In het voorgaande kwartaal (Q3) zag AT&T een omzetdaling van 5% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 30,87 miljard aan inkomsten zou registreren. Hun schatting voor de winst per aandeel werd afgetopt op een lagere 53,22 pence per aandeel.

Andere prominente figuren in het winstrapport van AT&T

Andere prominente cijfers in het winstrapport van AT&T op woensdag zijn 1,2 miljoen post-paid netto-toevoegingen en 800 duizend post-paid netto-toevoegingen in het vierde kwartaal. Het churnpercentage in het vierde kwartaal bedroeg volgens de telecommunicatie- en mediagigant 0,76%.

AT&T rapporteerde 17,2 miljoen HBO Max-activeringen aan het einde van Q4 – een groei van bijna 100% in vergelijking met het voorgaande kwartaal (Q3). Voor fiscaal 2021 voorspelt het Amerikaanse bedrijf nu dat zijn gecorrigeerde winst per aandeel relatief stabiel zal blijven in vergelijking met 2020. FactSet-consensus voor de gecorrigeerde winst per aandeel voor het volledige jaar, aan de andere kant, bedraagt momenteel £ 2,32.

AT&T presteerde vorig jaar vrij somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van meer dan 25%. Op het moment van schrijven wordt het Amerikaanse multinationale conglomeraat geschat op £ 154,55 miljard en heeft het een koers / winstverhouding van 19,58.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld