Ruwe olie prijzen herstellen zich na optimistische voorraden

Geschreven door: Faith Maina
januari 27, 2021
  • WTI- en Brent-futures zijn respectievelijk 0,60% en 0,66% gestegen.
  • API heeft een daling van de olie-voorraden in de VS met 5,272 miljoen vaten aangegeven.
  • De agressieve maatregelen van China nemen de bezorgdheid over olieprijzen weg.

De prijzen van ruwe olie zijn woensdag gestegen als reactie op de bullish voorraadgegevens van API. Beleggers kijken of de uitkomsten van EIA ook wijzen op een daling van de wekelijkse voorraden. Op 09.11 GMT stegen WTI-futures met 0,60% om te verhandelen tegen $ 53,05. Evenzo stegen de Brent-futures met 0,66% tot $ 56,38. Met name de toenemende gevallen van coronavirus en de daaruit voortvloeiende lockdown-maatregelen hebben geleid tot bezorgdheid over de vraag naar ruwe olie. De resultaten van API en de agressieve strijd van China tegen het virus hebben de prijzen echter ondersteund.

Ruwe olie prijzen

Bullish ruwe olie inventarisatiegegevens

Het herstel van de prijzen voor ruwe olie is grotendeels te danken aan de bullish cijfers van het American Petroleum Institute. Op dinsdag, gaf het bureau aan dat de voorraden voor de week die eindigde op 22 januari gedaald waren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De hoeveelheid olie die in Amerikaanse bedrijven werd opgeslagen, daalde met 5,272 miljoen vaten. Het cijfer is beter dan de voorspelde +0,603 miljoen vaten. In het vorige persbericht waren de voorraden met 2.562 miljoen vaten gestegen, terwijl experts een daling van 0.300 miljoen vaten hadden voorspeld. De voorraden van Cushing daalden echter met 3,475 miljoen vaten.

API heeft ook een opbouw van benzinevoorraden gemeld. De waarden kwamen uit op +3.058 miljoen vaten tegenover de verwachte +1.764 miljoen vaten. In de vorige release waren de voorraden gestegen met 1,129 miljoen vaten. Wat betreft de destillaatvoorraden, steeg de opgeslagen hoeveelheid met 1,398 miljoen vaten.

Later vandaag zullen investeerders die olie willen verhandelen, de gegevens van de Energy Information Administration bekijken. Vorige week publiceerde het bureau bearish cijfers die de prijsdaling van ruwe olie veroorzaakten. De voorraden stegen met 4,351 miljoen vaten in vergelijking met de daling van de voorgaande week met 3,247 miljoen vaten. In het persbericht van vandaag verwachten experts dat de metingen een toename van 0,430 miljoen vaten aangeven.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Een toename van het aantal gevallen van coronavirus veroorzaakt problemen met de vraag naar ruwe olie

Ruwe olie handelt nu ongeveer twee weken zijwaarts. Het vertraagde momentum is grotendeels te wijten aan de stijgende COVID-19 gevallen en de daaruit voortvloeiende problemen met de vraag naar olie.

China, de grootste afnemer van de grondstof, is een van de landen met een toenemend aantal gevallen van coronavirus. Gewoonlijk verhoogt de aanstaande maannieuwjaarsvakantie de vraag naar ruwe olie naarmate meer mensen reizen om dit met familie te vieren. De vastgestelde lockdowns hebben echter aanleiding gegeven tot bezorgdheid over de vraag naar ruwe olie in het Middenrijk. Met name de nieuwe golf van coronavirus in het land is de meest intense sinds maart 2020.

Een soortgelijk scenario is duidelijk in andere delen van de wereld. Volgens de Johns Hopkins University hebben de geregistreerde COVID-19 gevallen de grens van 100 miljoen overschreden. In Europa is het aantal sterfgevallen door coronavirus meer dan 100.000. Bovendien heeft Ierland zijn lockdown maatregelen verlengd tot 5 maart, terwijl Nieuw-Zeeland grenzen waarschijnlijk voor het betere deel van het lopende jaar zal gesloten blijven. blijkbaar is er nog een lange weg te gaan voordat de wereld de ziekte overwint.

Desalniettemin hebben de agressieve maatregelen van de Chinese regering de prijzen van ruwe olie ondersteund. Woensdag gaf een gezondheidsfunctionaris aan dat het ministerie 22,8 miljoen doses van het coronavirusvaccin had toegediend. Ten minste 50 miljoen zullen het vaccin vóór de feestdag in februari krijgen. In feite is de vaccinatieoefening in het Chaoyang-district in Peking gaande onder het grote publiek.