USD/CHF stijgt naar het hoogste punt in 2 maanden

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on feb 2, 2021
  • De USD/CHF steeg vandaag zelfs na de sterke economische gegevens uit Zwitserland.
  • De detailhandelsverkopen stegen in december, terwijl de PMI voor de verwerkende industrie in januari steeg.
  • De angst- en hebzuchtindex is gedaald nu beleggers veiligheid zoeken.

De USD / CHF prijs brak uit boven een belangrijk weerstandsniveau dankzij een sterkere dollar. Het wordt verhandeld op 0,8955, het hoogste niveau sinds 2 december.

USD/CHF
USD/CHF 1-uur grafiek

Sterke gegevens voor Zwitserland

De USD / CHF prijs stijgt zelfs na de relatief sterke economische gegevens uit Zwitserland. Volgens een rapport van het nationale bureau voor de statistiek bleef de totale detailhandel zich in december herstellen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De omzet is in december met 4,7% gestegen ten opzichte van 1,8% in de voorgaande maand. Het was ook de achtste maand op rij dat de verkoop steeg nadat ze vorig jaar april met 19% waren gedaald. Het waren ook de sterkste gegevens sinds mei.

Verdere gegevens toonden aan dat de verwerkende sector in januari bleef herstellen. De Zwitserse PMI voor de verwerkende industrie steeg in januari van 58,0 in december naar 59,4. Dit was het sterkste cijfer sinds oktober 2018 en is de derde opeenvolgende maand van winst.

Daarom stijgt de USD / CHF vanwege de algemeen sterkere dollar. De dollarindex is vandaag met meer dan 0,30% gestegen. Individueel is de dollar met 0,50% gestegen ten opzichte van de Zweedse kroon, 0,45% ten opzichte van de euro en met 0,30% ten opzichte van de Canadese dollar,

Deze prestatie is gedeeltelijk te danken aan de aanhoudende risico’s in de markt waar handelaren in sociale media risicovolle activa naar boven duwen. Tegenwoordig is XRP, een digitale valuta gecreëerd door Ripple, met meer dan 40% gestegen, terwijl zilver is gestegen naar het hoogste niveau sinds 2018. Inderdaad, zoals hieronder getoond, is de angst- en hebzuchtindex gedaald tot 38. Dit is een teken dat er in het algemeen angst is op de markt. En in tijden van angst hebben forex investeerders de neiging om naar de veiligheid van de dollar te haasten.

Fear and greed index

Technische vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De USD / CHF prijs kwam in januari uit op 0,8756. Sindsdien is het met ongeveer 2,37% gestegen en vandaag kwam het boven de belangrijke weerstand van 0,8925 uit. De prijs heeft ook een omgekeerd patroon van kop en schouders gevormd, terwijl de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) een bullish cross-over hebben gemaakt.

Daarom, met bulls in controle, is er een mogelijkheid dat het pair naar de volgende resistance zal stijgen op 0.900. Dit is zowel een vitaal psychologisch niveau als een plek waar het vorig jaar een dubbele bodem vormde.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld