NZD/USD stabiel in de buurt van het hoogste punt van april 2018

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on feb 3, 2021
  • De NZD/USD blijft stabiel na de laatste werkgelegenheidsgegevens uit Nieuw-Zeeland.
  • Het werkloosheidspercentage daalde in het vierde kwartaal tot 4,9%.
  • Daarom zal de RBNZ geen prikkel hebben om tarieven negatief te nemen.

De NZD / USD prijs bleef stabiel in de buurt van het hoogste punt sinds april 2018 nadat Nieuw-Zeeland relatief sterke werkgelegenheidscijfers had vrijgegeven. Het paar steeg naar een intradag hoogtepunt van 0,7225.

NZD/USD
NZD/USD prijsactie

De economie van Nieuw-Zeeland doet het goed

Nieuw-Zeeland is beroemd geworden vanwege de aanpak van de coronavirus pandemie. Het land registreerde ongeveer 2.300 gevallen van COVID-19 en ongeveer 25 doden. Dit was aanzienlijk beter dan de cijfers van vergelijkbare landen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan deed de economie van het land het beter dan die van veel landen. Het herstelde zich met 14% in het derde kwartaal, na een daling met ongeveer 12% in het tweede kwartaal.

De NZD / USD steeg nadat het statistiekbureau van het land relatief sterke banencijfers had vrijgegeven. In totaal nam de verandering in werkgelegenheid toe met 0,6% in het vierde kwartaal, na een daling met 0,8% in het voorgaande kwartaal. De mediane schatting was dat de verandering met nog eens 0,8% zou dalen.

Het werkloosheidspercentage daalde van 5,3% in het voorgaande kwartaal naar 4,9% in het vierde kwartaal. Daarom is het waarschijnlijk dat naarmate de economie heropent, het tarief later dit jaar onder de 3% zal dalen. Verder steeg de participatiegraad van 70,10% naar 70,20%.

De lonen bleven ook aantrekken. De loonkostenindex is in het vierde kwartaal gestegen van 0,4% naar 0,5%. Het steeg op jaarbasis met 1,5%. De sterke cijfers betekenen dat de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) geen prikkel zal hebben om te bezuinigen.

Deze cijfers komen voornamelijk doordat veel Nieuw-Zeelandse bedrijven in het vierde kwartaal bleven heropenen. Toch moeten veel bedrijven, zoals bedrijven die afhankelijk zijn van toeristen en zakenreizigers, nog niet volledig heropenen.

Vooruitkijkend zijn er deze week geen grote geplande gegevens uit Nieuw-Zeeland. Als gevolg hiervan, zullen forex-investeerders zich concentreren op de werkgelegenheidscijfers uit de Verenigde Staten. De arbeidsafdeling zal morgen de cijfers van de werkloosheidsuitkeringen van vorige week publiceren. En op vrijdag maakt de afdeling de officiële niet-agrarische loonnummers bekend.

NZD/USD technische vooruitzichten

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De NZD/USD bereikte in januari het hoogste punt van het jaar tot nu toe op 0,7305. Tegen die tijd was het met meer dan 33% gestegen ten opzichte van het dieptepunt van 2020 op 0,5470. Op de dagelijkse grafiek bevond de prijs zich de afgelopen weken in de consolidatiemodus.

Gedurende deze tijd heeft het een driehoekspatroon gevormd. Het blijft boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s) handelen. Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk hoger uitbreken. Als dit gebeurt, is het volgende sleutelniveau om naar te kijken het hoogste punt van dit jaar op 0,7305.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld