Braziliaanse truckers remmen de suikerprijzen minimaal

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on feb 4, 2021
  • De suikerprijs draaide eerdere winsten om en handelde rond de $15,95.
  • Verdeeldheid onder Braziliaanse truckers heeft geleid tot protesten met minimale impact.
  • De dollar wordt sterker dankzij bullish economische cijfers.

De suikerprijzen keerden de eerdere winsten terug toen de markt reageerde op de sterkere Amerikaanse dollar. Degenen die in grondstoffen willen investeren, reageren ook op de lage intensiteitsprotesten in Brazilië. Om 08.43 GMT handelde de grondstof tegen $ 15,95.

Suikerprijzen

Staking van Braziliaanse vrachtwagenchauffeurs

Vorige week herstelden de suikerprijzen zich omdat de markt deze week een krapte in de aanvoer voorspelde. Het sentiment werd echter anders door de staking van truckers die gepland stond om te beginnen op 1 februari in Brazilië. De ANTB- en CNTRC-vakbonden streefden ernaar om landelijke protesten te leiden van een omvang vergelijkbaar met die van mei 2018.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het incident in 2018, dat het wegvervoer gedurende 10 dagen lamlegde, beroofde de burger van essentiële zaken zoals voedsel en medicijnen. Aangezien het land een belangrijke producent is van de ruwe suiker die wereldwijd wordt geconsumeerd, zou een herhaling van de gebeurtenis uit het verleden de aanvoer van de grondstof verstoren.

De staking heeft echter een minimale impact gehad op het wegvervoer in het land. De vrachtwagenchauffeurs lijken verdeeld te zijn over de beste strategie om met hun zorgen over stijgende dieselprijzen om te gaan. Terwijl sommige vakbonden pro-protesten zijn, geven anderen prioriteit aan gesprekken met de nationale regering.

De vrachtwagenchauffeurs hadden de verkeersstroom bij Barueri verstoord. Voertuigen reden echter vrijelijk over de grote federale wegen. Blijkbaar zijn de demonstraties niet intens genoeg geweest om de suikervoorziening te beperken.

Versterking van de dollar

De sterkere Amerikaanse dollar heeft ook invloed gehad op de suikerprijzen. In de loop van deze week is de dollarindex met ongeveer 0,85% gestegen. Donderdag steeg het valutapaar USDEUR met 0,26%, terwijl USDGBP met 0,42% steeg.

De hoge rente op Amerikaanse staatsobligaties bood steun aan de dollar. Woensdag overtroffen de 10-jaarsrendementen het niveau van 1,1%.

Bovendien heeft het positieve sentiment dat wordt veroorzaakt door het stimuleringspakket van Biden de dollar omhoog geduwd. Dinsdag brachten Democraten de eerste stemronde uit, ondanks het standpunt van de Republikeinen.

Tegelijkertijd waren de gegevens van de ISM over de niet-verwerkende PMI bullish voor de greenback. Met 58,7 overtroffen ze de 57,7 van de vorige maand en de voorspelde 56,8.

Met name de suikerprijzen hebben een negatieve correlatie met de Amerikaanse dollar. Dit komt doordat een sterke dollar het duurder maakt voor de kopers van de zachte grondstof.

Amerikaanse dollar

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld