USD/SEK blijft stabiel na gemengde cijfers uit Zweden

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on feb 5, 2021
  • De USD/SEK bleef vandaag stabiel na de gemengde economische gegevens uit Zweden.
  • De industriële productie van het land is in december gestegen.
  • Maar de Zweedse economie kromp in het derde kwartaal.

De USD / SEK prijs bleef vandaag stabiel na de relatief sterke industriële productiegegevens vóór de niet-agrarische loonlijsten in de VS. Het paar handelt op 8,4437, wat 4% boven het dieptepunt van dit jaar op 8.1227 is.

USD/SEK
USD/SEK prijsactie

Sterke Zweedse economische gegevens

In een rapport van vandaag zei het Zweedse Bureau voor de Statistiek dat de industriële productiegegevens van het land in december een bescheiden verbetering vertoonden. Over het algemeen steeg de productie met 1,4% na een stijging met 1,3% in de voorgaande maand. De productie steeg met 5,9% op jaarbasis terwijl de nieuwe bestellingen met 5,9% stegen,

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze cijfers kwamen binnen een week dat we ook gemengde economische gegevens uit het land ontvingen. Woensdag meldde Markit dat de PMI voor diensten is gedaald van 56,9 in december naar 59,3 in januari. Maar met een PMI boven de 50, is dit een teken dat de sector het goed bleef doen. Evenzo lieten de gegevens op maandag zien dat de PMI voor de verwerkende industrie in januari 62,4 bedroeg.

Deze week reageerde de USD / SEK ook op de relatief zwakke BBP-gegevens uit Zweden. Volgens het Zweedse Bureau voor de Statistiek is de economie in het vierde kwartaal met 0,5% gestegen. Dit was een daling ten opzichte van het herstel van het voorgaande kwartaal van 4,9% en kreeg de schuld van de tweede golf van het virus. De economie kromp met 2,6% op jaarbasis. Als gevolg hiervan zijn sommige analisten van mening dat de Riksbank haar renteverhogingen waarschijnlijk zal uitstellen.

Toch is de recente prijsactie van de USD / SEK grotendeels te danken aan de sterkte van de Amerikaanse dollar. De dollarindex is met meer dan 2,45% gestegen ten opzichte van het laagste niveau dit jaar nu forexbeleggers reageren op de stijgende marktrisico’s.

Technische vooruitzichten USD/SEK

USD/SEK
USD/SEK technische grafiek

De USD / SEK prijs heeft de afgelopen dagen een sterk opwaarts momentum gekend. Op de 4-uur grafiek is het paar erin geslaagd het belangrijke weerstandsniveau te 8.4280 doorbreen. Het heeft ook een stijgend kanaal gevormd dat in blauw wordt weergegeven.

De huidige prijs ligt iets boven de onderkant van het kanaal. Het ligt ook boven de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 15 en 25 dagen. Daarom zal de opwaartse trend op korte termijn waarschijnlijk aanhouden zolang de prijs boven de twee gemiddelden ligt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld