USD/CHF in krap bereik na Zwitserse werkloosheidsgegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on feb 8, 2021
  • De USD/CHF prijs bevindt zich in een krap bereik na de zwakke banencijfers in Zwitserland.
  • Het werkloosheidspercentage van het land steeg tot 3,7%.
  • De gegevens kwamen een paar dagen na de zwakke werkgelegenheidscijfers in de VS.

De USD / CHF houdt stabiel op het laagste niveau sinds vorige week donderdag nu forex investeerders reageren op de Amerikaanse niet-agrarische looncijfers en de Zwitserse werkloosheidscijfers.

USD/CHF
USD/CHF grafiek

Zwakke werkgelegenheidscijfers in de VS en Zwitserland

Vrijdag publiceerde het Bureau of Labor Statistics (BLS) zwakke werkgelegenheidscijfers in de VS, wat leidde tot een grote uitverkoop van de dollar. Het bureau zei dat de Amerikaanse economie in januari slechts 40.000 banen heeft toegevoegd, omdat meer staten lockdowns bleven doorvoeren. Het werkloosheidspercentage daalde van 6,7% naar 6,3%, terwijl de loongroei steeg van 5,4% naar 5,6%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vandaag publiceerde het Zwitserse statistiekbureau ook relatief zwakke banencijfers. Het werkloosheidspercentage in het land is gestegen van 3,5% in december tot 3,7% in januari. Dit is het hoogste percentage sinds januari 2017. Het stijgt ook gestaag sinds november, toen het daalde tot 3,2%.

In totaal hebben zich meer dan 169.000 mensen aangemeld bij het werkloosheidsbureau. Toch is het Zwitserse werkloosheidspercentage beter dan dat van vergelijkbare landen. In Duitsland ligt het percentage op 5,9%, terwijl het in Zweden is gestegen tot meer dan 8%.

De afgelopen dagen reageerde de USD / CHF ook op gemengde cijfers uit Zwitserland. Vorige week lieten gegevens van het Staatssecretariaat van Economische Zaken (SECO) zien dat het consumentenvertrouweng in januari is gedaald. En vorige week publiceerde een statistiekbedrijf relatief sterke PMI-gegevens voor de industrie.

Later deze week zal de USD / CHF reageren op de belangrijke inflatiecijfers van de VS die woensdag naar buiten komen. Economen die door Reuters zijn ondervraagd, verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de totale CPI in januari is gestegen tot 1,5%. Het pair zal ook reageren op de laatste cijfers over werkloosheidsuitkeringen en het lopende debat over Amerikaanse stimuleringsmaatregelen.

Technische vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De 4-uur grafiek zien dat de USD / CHF prijs de afgelopen weken een sterke opwaartse trend heeft doorgemaakt. Het is verplaatst van het laagste punt van vorig jaar van 0,8756 naar het hoogste punt van vorige week op 0,9045, wat een stijging is van 3,30%.

Het paar brak ook uit boven het rechthoekige patroon dat op 1 februari in het roze werd weergegeven, wat nog eens een bewijs is van de kracht van de bulls.

Vrijdag daalde het paar na de relatief zwakke werkgelegenheidscijfers in de VS. Toch ligt de prijs boven de oplopende blauwe trendlijn en is het boven het psychologische niveau op 0.900. Daarom blijft het paar in deze opwaartse trend zolang het zich boven de stijgende trendlijn bevindt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld