NZD/USD: Waarom de Kiwi rond zijn hoogste punt in 3 jaar zweeft

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on feb 11, 2021
  • De NZD/USD prijs zag de afgelopen maanden een sterke opwaartse trend.
  • De elektronische verkopen in Nieuw-Zeeland lieten in januari een bescheiden herstel zien.
  • De zwakke Amerikaanse dollar heeft ook bijgedragen aan de kracht van de Kiwi.

De NZD / USD prijs zweeft rond het hoogste punt in drie jaar, geholpen door de algehele zwakke Amerikaanse dollar en de herstellende economie van Nieuw-Zeeland. Het paar handelt op 0,7225, iets onder het hoogste punt van het jaar tot nu toe op 0,7232.

NZD/USD prijsactie

Nieuw-Zeeland verbeterende economie

Nieuw-Zeeland slaagde erin de pandemie van het coronavirus beter aan te pakken dan zijn vergelijkbare landen. In totaal registreerde het land minder dan 3.000 gevallen en ongeveer 25 sterfgevallen door coronavirus.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan slaagde het land erin om een beter herstel te hebben dan vergelijkbare landen zoals Australië en Zweden.

In een rapport dat eerder vandaag werd gepubliceerd, zei het Nieuw-Zeelandse statistiekbureau dat de elektronische verkopen in januari met 0,4% zijn gedaald, een verbetering ten opzichte van de daling van 0,6% in de voorgaande maand.

Deze daling leidde tot een stijging van 1,6% op jaarbasis, lager dan de 3,5% van de voorgaande maand. Deze cijfers zijn meestal belangrijk omdat ze worden gezien als proxy’s voor de totale detailhandelsverkopen in het land.

Drie weken geleden publiceerde het bureau relatief sterke consumentenprijsindexcijfers, wat aangeeft dat de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) in de toekomst zal stoppen met het overwegen van negatieve rentetarieven. De consumentenprijsindex (CPI) steeg in december met 1,4%, hoger dan de geschatte 1,1%.

Er is de hoop dat de belangrijke dienstensector zal gaan groeien naarmate meer landen doorgaan met vaccinaties tegen covid. Dit zal enkele van de meest getroffen industrieën, zoals hotels, restaurants en toerisme, helpen stimuleren.

De NZD / USD prijs is ook gestegen door de zwakke Amerikaanse dollar. De dollar vertoonde de afgelopen maanden een neerwaartse trend als gevolg van het beleid van de Federal Reserve en politici in het Congres.

De Fed heeft het aanbod van de valuta vergroot door middel van haar kwantitatieve versoepelingsprogramma. Het heeft ook de rentetarieven verlaagd, terwijl het Congres stimulansen heeft geboden ter waarde van biljoenen dollars.

NZD/USD technische vooruitzichten

NZD/USD
NZD/USD technisch vooruitzicht

De NZD / USD prijs vertoont de afgelopen maanden een sterke opwaartse trend. Het is met meer dan 20% gestegen ten opzichte van het laagste niveau in 2020.

Op de dagelijkse grafiek ligt de prijs boven de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s), terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) is blijven stijgen.

Het momentum lijkt de afgelopen dagen echter af te nemen. Toch zou het paar waarschijnlijk kunnen blijven stijgen, maar bulls zullen boven het hoogste punt van dit jaar op 0.7234 moeten stijgen. Als u het niet prettig vindt om de NZD / USD met echt geld te verhandelen, kunt u in plaats daarvan een forex demo-account gebruiken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld