Robinhood om crypto-stortingen en opnames toe te staan

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on feb 18, 2021
  • Gebruikers zullen binnenkort stortingen en opnames via het platform kunnen doen.
  • Robinhood zegt dat het bedrijf niet investeert in crypto of het geld zal gebruiken voor de voordelen.
  • Het bedrijf wordt nog onderzocht voor het Gamestop incident.

De effectenmakelaardij-app Robinhood heeft plannen aangekondigd om cryptostortingen en -opnames op zijn platform te accepteren. Volgens de aankondiging zullen crypto-gebruikers op het platform crypto-activa zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere munten kunnen overdragen.

“We zijn volledig van plan om de mogelijkheid te bieden om cryptocurrencies te storten en op te nemen”, aldus het bedrijf.

Crypto-stortingen en opnames zijn nu ingeschakeld

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Robinhood heeft in het verleden enkele crypto-activa op zijn platform ondersteund. Sommige van deze cryptocurrencies zijn onder meer Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC) en Dogecoin (DOGE).

Maar gebruikers mochten alleen fiat-valuta’s gebruiken om crypto-activa te kopen en terug te verkopen. De functie was vergelijkbaar met wat PayPal heeft ingeschakeld voor cryptotransacties.

Tot nu toe was er geen optie voor stortingen of overboekingen rechtstreeks op cryptocurrencies naar externe voorkeursportefeuilles. Maar Robinhood heeft plannen opgesteld om de optie mogelijk te maken, net als crypto-uitwisselingen.

Robinhood wordt nog steeds onderzocht door het Congres

Het nieuws komt nadat het platform terugslag heeft gekregen vanwege de weigering om gebruikers toe te staan bepaalde crypto-activa op zijn platform te kopen.

Het GameStop incident in januari heeft de reputatie van het bedrijf aangetast, aangezien het ervan werd beschuldigd de handel in enkele zeer volatiele aandelen stop te zetten. De handel in aandelen als AMC en GameStop werd door het bedrijf gestopt.

Het congres is begonnen met het onderzoeken van de kwestie, en Robinhood en andere bedrijven zoals Citadel Securities en Melvin Capital zijn opgeroepen om uit te leggen wat er is gebeurd. Verschillende hedgefondsen werden financieel getroffen toen de aandelen escaleerden. Vooral Melvin verloor 53% van zijn $ 12,5 miljard aan activa tijdens de prijsverhoging. Robinhood verklaarde ook dat cryptocurrencies door zijn portemonnees worden bewaard, eraan toevoegend dat het bedrijf geen crypto-investeringen doet en het geld van klanten niet zal gebruiken voor de voordelen ervan.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld