GBP/USD test belangrijke weerstand na sterke Britse PMI gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on feb 19, 2021
  • De GBP/USD prijs steeg tot een belangrijk weerstandsniveau na sterke Britse PMI-cijfers.
  • Het paar steeg naar 1.4000, het hoogste niveau sinds april 2018.
  • Terwijl de detailhandelsverkopen in het VK teleurstelden, herstelden de PMI-gegevens zich.

De meedogenloze rally van de GBP / USD zette zich vandaag voort, nadat er tekenen waren dat het VK aan het herstellen was. Het paar steeg naar 1.4000, het hoogste niveau sinds april 2018.

EUR/USD
GBP/USD

Er zijn tekenen van herstel in het VK

Er zijn tekenen dat de Britse economie zich herstelt nu de regering haar vaccinatieprogramma intensiveert.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een rapport zei Markit dat de PMI voor de verwerkende industrie steeg van 54,1 in januari tot 54,9 in februari. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 53,2. Het rapport noemde een hoge nationale en internationale vraag, langere levertijden en toenemend optimisme.

Verder steeg de PMI voor diensten van een dieptepunt in meerdere maanden van 39,5 naar 49,7. Het cijfer was beter dan de mediane schatting van 41,0. Terwijl de PMI onder de uitbreidingszone van 50 lag, gaat het in de goede richting. Als gevolg hiervan steeg de samengestelde PMI van 41,2 naar 49,8.

De GBP / USD reageerde mild op de zwakke detailhandelsverkopen in het VK. Uit gegevens van het Office of National Statistics (ONS) bleek dat de totale detailhandelsverkopen in januari met 8,2% zijn gedaald, de slechtste prestatie sinds april vorig jaar. De omzet daalde met 5,9% op jaarbasis. De twee cijfers waren slechter dan de mediane schattingen van respectievelijk 2,5% en 1,3%.

In dezelfde periode daalden de kernverkopen, exclusief de vluchtige voedings- en energieproducten, met respectievelijk 8,8% (maandelijks) en 3,8% (jaar-op-jaar).

Daarom steeg de GBP / USD omdat analisten verwachtten dat de gegevens van januari zwak zouden zijn vanwege de lockdowns. De PMI’s zijn daarentegen recenter omdat het onderzoek eerder deze maand werd uitgevoerd. Als zodanig is er de hoop dat de Bank of England (BOE) de rentetarieven niet naar de negatieve zone zal duwen.

Het paar steeg ook vanwege de aanhoudende uitverkoop van de dollar. De dollar daalde vandaag met meer dan 0,40% toen forextraders wachtte op het Congres om zijn stimulans te onthullen. Ze verwachten dat de stimulans van $ 1,9 biljoen op korte termijn zal leiden tot hogere inflatie en hogere rentetarieven.

GBP/USD technische vooruitzichten

GBP/USD
GBP/USD grafiek

De GBP / USD prijs steeg naar een meerjarig hoogtepunt van 1,4000. Op de 4-uur grafiek bevindt de prijs zich aan de bovenkant van het stijgende kanaal. Het bevindt zich ook tegen de bovenkant van de Bollinger Bands en de voortschrijdende gemiddelden op korte en lange termijn. Hoewel de bullish trend zich kan voortzetten, is er daarom ook een mogelijkheid dat het paar door een pullback gaat. Dit zal gebeuren als bears zich richten op de onderkant van het kanaal op 1.3838.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld