NEM duwt naar $0,5 nu de munt de 400tps-stresstest doorstaat

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija is een handelaar, analist, schrijver en consultant met een vruchtbare ervaring in de financiële sector. Hij richt zich… read more.
on feb 19, 2021
  • NEM heeft de stresstest van 400 tps met succes afgerond.
  • De cryptocurrency boekte in de afgelopen 24 uur dubbelcijferige winsten als gevolg.
  • XEM handelt momenteel binnen een driehoeksformatie op uurbasis.

NEM (XEM) boekte in de afgelopen 24 uur dubbelcijferige winsten toen het met succes de 400 transacties per seconde stresstest op zijn testnet voltooide. Wat kunt u nu verwachten en moet u nu wat XEM kopen?

Fundamentele analyse: 400tps stresstest voltooid op het testnet van NEM

New Economy Movement (of kortweg NEM) is een ecosysteem van op blockchain gebaseerde platforms die oplossingen willen bieden voor bedrijven en individuen. De eigen cryptocurrency-eenheid van NEM wordt XEM genoemd. De cryptocurrency is oorspronkelijk gemaakt door drie onbekende ontwikkelaars die alleen bekend staan onder hun pseudoniemen: BloodyRookie, Gimreand en Jaguar0625.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De huidige prijsstijging van NEM kan worden toegeschreven aan de succesvolle stresstest van 400 transacties per seconde. De test is uitgevoerd op het NEM-testnet en heeft zeer positieve resultaten opgeleverd:

XEM boekte een week-op-week winst van 23,43%, beter dan de winst van 14,95% van BTC en de 8,41% van ETH. NEM is momenteel de 22e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, met een waarde van $ 4,43 miljard.

Op het moment van schrijven handelt XEM voor $ 0,49, wat een prijsstijging vertegenwoordigt van 107,98% in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

Technische analyse XEM/USD: XEM stond klaar om uit zijn mini-driehoeksformatie te breken

XEM zit sinds 1 februari in een opwaartse trend, met zijn huidige opwaartse beweging als gevolg van de ondersteuning van cryptocurrency in de 21-daagse EMA. Na een dag van strijd kwam XEM boven het weerstandsniveau van $ 0,44 en ging naar $ 0,5.

Hoewel XEM nog een lange weg te gaan heeft als het zijn hoogste punt ooit van $ 1,77, geregistreerd in januari 2018, wil verslaan, komt de cryptocurrency elke dag dichterbij. Het belangrijkste verschil tussen 2018 en nu zijn echter de fundamenten van NEM, die exponentieel zijn verbeterd.

XEM/USD daily chart
XEM/USD dagelijkse grafiek

De RSI van XEM op het dagelijkse tijdsbestek is opnieuw het overboughtgebied binnengekomen, met een huidige waarde van momenteel 80,66.

XEM/USD 1-hour chart
XEM/USD 1-uur grafiek

Als we inzoomen op het uurlijkse tijdsbestek, kunnen we het volume van XEM enorm zien stijgen zodra er nieuws over een geslaagde stresstest kwam. Veel analisten hebben een kleine driehoeksformatie op de uurgrafiek herkend. De cryptocurrency is, vanwege het positieve nieuws, eerder geneigd om boven de driehoeksformatie uit te stijgen dan om terug te keren.

Als het echter wel terugkeert, wordt XEM geconfronteerd met ondersteuningsniveaus op de 21-uurs EMA en op het $ 0,44-niveau.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld