Goudprijzen aan de ontvangende kant van de crypto-rage

Geschreven door: Faith Maina
februari 23, 2021
  • Op zaterdag overtroffen Bitcoin en Ethereum voor de eerste keer $57.000 en $2.000.
  • Goudprijzen vinden weerstand rond $1.795.
  • Het stimuleringspakket zal waarschijnlijk de crypto-rage versterken.

Goudprijzen vinden weerstand rond $ 1795 naarmate de reguliere vraag naar cryptocurrencies toeneemt. Maandag steeg het edelmetaal met 0,56% tot $ 1792,79. De crypto-rage zal waarschijnlijk doorgaan met de $ 1.400 directe cheques inclusief het Amerikaanse hulppakket. Bovendien zal de stimulans waarschijnlijk leiden tot inflatie, wat de Fed ertoe aanzet de rentetarieven te verhogen. De daaropvolgende versterking van de dollar baart beleggers die in goud willen handelen zorgen.

Goudprijzen

Crypto-rage

De daling van de goudprijs komt op een moment dat de crypto-rage op zijn hoogtepunt is. Op zaterdag trof Bitcoin, de toonaangevende cryptocurrency, voor het eerst de grens van $ 57.000.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Sinds 14 februari is Bitcoin gestegen met ongeveer 17%. Evenzo is de prijs de afgelopen twee weken met ongeveer 33,40% gestegen. De digitale valuta overschreed onlangs een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen.

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency die een recordhoogte heeft bereikt. Ethereum, de op een na grootste cryptovaluta, steeg zaterdag voorbij $ 2.000 en handelde tegen een recordbedrag van $ 2.033,08. De rage rond Bitcoin en Ethereum heeft zich verspreid naar de andere cryptocurrencies. Maandag steeg Dogecoin met 6,07% naar $ 0,058243. Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash en Stellar stegen ook met respectievelijk 0,82%, 14,76%, 2,31% en 3,26%.

De stap van bedrijven als Tesla en MicroStrategy om enorme hoeveelheden cryptovaluta te kopen, heeft geresulteerd in een overweldigende vraag naar digitale valuta. Tesla kocht onlangs Bitcoin ter waarde van $ 1,5 miljard. Trouwens, tweets van Elon Musk duwden Dogecoin naar een waardering van $ 10 miljard. Maandag bereikte de Grayscale Bitcoin Trust een recordhoogte van ongeveer $ 58,3205.

Goud vs. Bitcoin
Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Goudprijzen in het licht van het stimuleringspakket

Het hulppakket van president Biden van 1,9 biljoen dollar is bedoeld om het herstel in de VS te vergemakkelijken. De wetgevers van het land streven ernaar om de wetgeving medio maart af te ronden. Het pakket bevat directe cheques van $ 1.400 per persoon. Na ontvangst van deze betaling zal een aanzienlijk aantal van de begunstigden waarschijnlijk cryptocurrencies kopen. Dit zal de prijs van verschillende digitale valuta’s omhoog duwen en tegelijkertijd resulteren in een daling van de goudprijs.

Tegelijkertijd kunnen de rechtstreekse betalingen resulteren in de overvloed van de dollar. Als dat gebeurt, zal de waarde van de dollar dalen, waardoor de Federal Reserve gedwongen wordt de rente te verhogen. Naarmate de dollar sterker wordt, zullen investeerders hun middelen waarschijnlijk naar de dollar verschuiven. Dit veroorzaakt een ongunstige omgeving voor de goudprijs.