Duitsland plant een vaccinatieproject met IOTA (MIOTA)

Geschreven door: Ali Raza
februari 24, 2021
  • Mensen hebben toegang tot de certificaten met een privésleutel.
  • De technologie zal worden gebruikt om de verspreiding van COVID-19 in te dammen.
  • BTC- en ETH-netwerken kwamen in aanmerking voor het project, maar IOTA werd gekozen vanwege schaalbaarheid.

De Duitse regering is de herziening van een digitaal bewijs van COVID-19 vaccinatie met behulp van Ethereum gebaseerde technologie Ubirch en IOTA’s platform.

Het project gaat deze week van start en stelt mensen die al zijn ingeënt tegen het virus in staat om hun identiteit te verifiëren. Het systeem zal worden getest op IOTA en andere blockchains als onderdeel van strategische controle tegen de verspreiding van het virus.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

UBIRCH vult de fysieke uitgifte aan met de uitgifte van digitale certificaten. Blockchain-technologie zal ook worden gebruikt om de digitale certificaten op te slaan.

Het Duitse district Altötting kondigde vorige maand dit proces aan, aangezien het over een paar dagen begint. Het proces zou ook kunnen worden aangepast voor andere landen in Europa als het succesvol is gecertificeerd in Duitsland.

De technologie zal helpen om de verspreiding van het virus te beperken

Zodra het proces begint, mogen exploitanten van sportscholen of restaurants alleen toegang verlenen aan mensen die zijn gevaccineerd. Ze moeten hun fysieke of digitale certificaat tonen om toegang te krijgen tot deze services.

Zowel het federale ministerie van Binnenlandse Zaken als het federale ministerie van Volksgezondheid werken samen om het proces te laten werken.

Bij de start van het programma krijgen de gevaccineerden in eerste instantie een afgedrukte code. Ze kunnen de code op hun mobiele telefoons opslaan, wat een handiger bewijs van vaccinatie oplevert. Het rapport onthult dat het voor gevaccineerden gemakkelijker zal zijn om toegang te krijgen tot hun mobiele codes als bewijs van vaccinatie, aangezien het niet nodig is om een fysiek certificaat bij zich te hebben. UBIRCH hoopt ook gemeenschappelijke datacenters te bieden voor meer gemak.

De veiligheid van de digitale certificaten wordt gegarandeerd, aangezien het programma gebruikmaakt van de anonimiteit en standaardversleuteling van de toonaangevende blockchain-netwerken.

De Duitse regering is serieus bezig met het uitrollen van de vaccinatie voor zoveel mogelijk burgers binnen de kortst mogelijke tijd. Het loopt voorop in de strijd tegen de COVID-19 pandemie die kan leiden tot een nieuwe uitgebreide lockdown als de verspreiding niet wordt beperkt.

De gezondheidsautoriteiten hebben ook gewaarschuwd dat het virus zich nu verspreidt als een nieuwe golf van continue mutaties. De introductie van op blockchain gebaseerde technologie om de verspreiding van het virus tegen te gaan, wordt echter geprezen als een welkome ontwikkeling.

Andere landen zijn ook voorstander van verschillende activiteiten om ervoor te zorgen dat het virus niet zoals vorig jaar een grote schok in de wereldorde veroorzaakt.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

IOTA’s netwerk is het aangeboden platform

Volgens gezondheidsautoriteiten blijft het zeer besmettelijke virus muteren. De integratie van technologie is handig om de verspreiding ervan naar behoren te stoppen, vooral voor landen die al vroeg succes hebben geboekt, zoals Israël.

UBIRCH heeft het type blockchain-technologie niet genoemd dat naast het IOTA-platform zal worden gebruikt. Maar het kan waarschijnlijk ook gedistribueerde grootboektechnologie gebruiken.

Chief Technology Officer Mathias Jugel verklaarde dat het bedrijf zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) netwerken had overwogen.

Maar hun schaalbaarheidsproblemen en hoge transactiekosten betekenen dat ze niet de meest haalbare optie voor het project zullen zijn. De proef van het project had echter voldoende succes met het netwerk van IOTA en Ethereum Classic (ETC).