MicroStrategy verdubbelt zijn BTC investering

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on feb 24, 2021
  • MicroStrategy houdt momenteel 90.531 BTC vast.
  • De CFO is van mening dat de BTC-investeringen van het bedrijf een aanvulling vormen op zijn activiteiten.
  • Volgens Michael Saylor zal de marktwaarde van BTC stijgen tot £70,85 biljoen.

MicroStrategy Inc., het toonaangevende onafhankelijke beursgenoteerde inlichtingenbedrijf, heeft nog eens £ 0,722 miljard in BTC geïnvesteerd. Het bedrijf maakte dit nieuws bekend via een tweet en een persbericht op 24 februari, waarin werd opgemerkt dat het bedrijf ongeveer 19.452 BTC kocht voor £ 37.431,75 per munt. Door deze investering is het BTC-vermogen van MicroStrategy gestegen tot ongeveer 90.531 munten.

Volgens het persbericht heeft het bedrijf zijn volledige BTC-vermogen verworven voor een gezamenlijk bedrag van ongeveer £ 1,539 miljard. Daartoe gelooft MicroStrategy dat het elke munt heeft gekocht tegen een gemiddelde prijs van £ 17.008,84, inclusief vergoedingen en kosten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Saylor zei dat deze investering deel uitmaakt van het bredere doel van het bedrijf, namelijk het uitbreiden van zijn bedrijfsanalysesoftwareactiviteiten en het kopen en vasthouden van BTC. Volgens hem bevestigt deze aankoop de overtuiging van het bedrijf dat BTC kan dienen als een effectieve en betrouwbare waardeopslag.

Plannen om meer BTC te kopen

MicroStrategy is van plan haar strategie om meer BTC te verwerven met overtollige liquide middelen, voort te zetten. Het bedrijf kan van tijd tot tijd schuldpapier of aandelen uitgeven in het kader van kapitaalverhogende transacties, afhankelijk van de marktomstandigheden. Door dit te doen, hoopt het bedrijf winst te maken die het zou gebruiken om meer BTC te kopen.

In een reactie op deze optimistische ontwikkeling zei Phong Le, President en CFO van MicroStrategy:

MicroStrategy blijft toegewijd aan onze enterprise analytics-klanten en ons doel om een groeiend winstgevend business intelligence-bedrijf te runnen. Wij geloven dat onze Bitcoin strategie, inclusief onze Bitcoin-holdings en aanverwante activiteiten ter ondersteuning van het Bitcoin-netwerk, complementair is aan onze softwarebusiness, door de bekendheid van ons merk te vergroten en kansen te bieden om nieuwe klanten te werven.

Dit nieuws komt nadat Michael Saylor had voorspeld dat de marktwaarde van BTC in de toekomst tot £ 70,85 biljoen zou stijgen. Hij deed deze voorspelling tijdens een interview op 23 februari, waar hij zei dat BTC binnenkort goud zou passeren en zijn volledige marktkapitalisatie zou absorberen. Hij voegde eraan toe dat BTC dan de marktwaarde van negatief renderende staatsschulden zou onderbrengen, naast andere monetaire indexen, totdat het £ 70,85 biljoen bereikt. Saylor verwacht dat als BTC-soldaten deze prestatie willen bereiken, het de volatiliteit zal afwerpen en een stabiliserende invloed zal worden in het wereldwijde financiële systeem.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld