USD/HKD: Hongkongse dollar sluit zich aan bij de uitverkoop

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 16, 2021
  • De USD/HKD prijs steeg licht na de BBP-gegevens van Hong Kong.
  • De regering maakte plannen bekend om meer stimulansen te bieden.
  • Dit leidt de komende jaren tot meer begrotingstekorten.

De USD / HKD prijs steeg vandaag toen forex investeerders reageerde op de meest recente BBP-gegevens van Hongkong en de nieuwe stimulans door de regering. Het paar steeg naar 7,7550, iets boven het laagste punt van year-to-date van 7,7500.

USD/HKD
USD/HKD prijsactie

Hong Kong lanceert nieuwe stimuleringsmaatregelen

De regering van Hongkong kondigde een plan aan om een nieuw stimuleringspakket ter waarde van ongeveer $ 15,5 miljard uit te rollen om de economie te ondersteunen. In een aankondiging zei minister van Financiën Paul Chan dat deze nieuwe stimulans het totale tekort zal opdrijven tot meer dan H$ 257,6 miljard. Hij verwacht ook dat de economie dit jaar tussen de 3,5% en 5,5% zal groeien.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De verklaring kwam op dezelfde dag dat de stad haar meest recente BBP-cijfers publiceerde. Volgens het statistiekbureau is de economie in het vierde kwartaal met 3,0% gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. Dit was iets beter dan de daling van 3,6% in het voorgaande kwartaal. In totaal kromp de economie in 2020 met 6,1%.

De zwakte was voornamelijk te wijten aan een daling van 7,2% in de particuliere consumptieve bestedingen (PCE). Dit werd gecompenseerd door een stijging van respectievelijk 5,6% en 2,6% in de overheidsuitgaven en investeringen.

Economen zijn van mening dat de economie van Hongkong het dit jaar goed zal doen. Ten eerste zullen de protesten van 2019 dankzij de Nationale Veiligheidswet tot het verleden behoren. Ook wordt van veel bedrijven verwacht dat ze in de stad investeren.

Ondertussen steeg de USD / HKD ook vanwege de algemene prestatie van andere valuta’s van opkomende markten. Deze week zijn grote opkomende valuta’s zoals de Zuid-Afrikaanse rand, Mexicaanse peso en Turkse lira gedaald vanwege de stijgende rente in de Verenigde Staten.

Technische vooruitzichten USD/HKD

USD/HKD
USD/HKD grafiek

De USD / HKD is een relatief uniek valutapaar omdat de Hongkongse dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Daarom wordt het als handelaar aanbevolen dat u eerst wat tijd besteedt aan het oefenen in een forex demo-account.

Op de 4-uur grafiek vormde het paar tussen eind januari en begin februari een dubbel bodempatroon op 7.7510. Sindsdien heeft het wat winst gemaakt en het hoogste punt sinds 12 januari bereikt. Het paar is ook boven de belangrijke weerstand van 7.7540 gestegen. Het is ook gestegen boven de 25 en 15-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden. Daarom zou het paar op korte termijn kunnen blijven stijgen.