Salesforce zegt dat de jaaromzet meer dan £14 miljard bedroeg

Geschreven door: Wajeeh Khan
februari 26, 2021
  • Salesforce zegt dat de jaaromzet voor het eerst meer dan £14 miljard bedroeg.
  • Het Amerikaanse bedrijf versloeg de schattingen van Wall Street in Q4.
  • Salesforce verwacht een omzet tot £4,22 miljard en een winst per aandeel van 63,88 pence in Q1.

Salesforce.com Inc. (NYSE: CRM) zei donderdag dat de jaaromzet voor het eerst meer dan £ 14 miljard bedroeg. Het bedrijf publiceerde ook zijn winstrapport over het vierde kwartaal dat de schattingen van Wall Street overtrof.

Salesforce aandelen daalden ongeveer 5% in uitgebreide handel op donderdag om te handelen tegen £ 157,90 per aandeel versus £ 89,21 per aandeel in maart 2020, toen COVID-19 op zijn hoogtepunt was. Dit is wat u moet weten over de verschillende soorten aandeleninvesteringen.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Salesforce zei dat het in het vierde kwartaal £ 191,63 miljoen verdiende, wat zich vertaalt naar 20,10 pence per aandeel. In het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar had het in plaats daarvan £ 178 miljoen aan verlies gemeld. Op aangepaste basis verdiende het cloudgebaseerde softwarebedrijf 75 pence per aandeel.

Volgens Salesforce steeg de omzet in het vierde kwartaal naar £ 4,18 miljard, vergeleken met £ 3,48 miljard een jaar geleden.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal een lagere £ 4,08 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op 53,83 pence. In het voorgaande kwartaal (Q3) had Salesforce £ 800 miljoen aan nettowinst geboekt.

Voor het huidige boekjaar heeft CEO Marc Benioff nu een doel van £ 18,50 miljard aan inkomsten. Het bedrijf verwacht dat de gecorrigeerde winst per aandeel tussen £ 2,43 en £ 2,45 zal dalen. Analisten verwachten daarentegen £ 18,24 miljard aan inkomsten en £ 2,50 aan gecorrigeerde inkomsten voor Salesforce in fiscaal 2021. Benioff zei donderdag:

“We hadden een jaar geleden nooit kunnen voorspellen wat ons te wachten stond, en daarom ben ik ongelooflijk trots op hoe goed we ons bedrijf hebben ingezet om ons aan deze pandemische wereld aan te passen.”

Salesforce’s richtlijnen voor het fiscale eerste kwartaal

Het in San Francisco gevestigde bedrijf gaf donderdag ook zijn verwachting voor het fiscale eerste kwartaal. Salesforce verwacht tot £ 4,22 miljard omzet in Q1 en tot 63,88 pence per aandeel gecorrigeerde WPA, tegenover £ 4,11 miljard aan omzet en 53,83 pence winst per aandeel volgens experts.

Eind vorig jaar zei Salesforce dat het Slack (bedrijfssoftwarebedrijf) zou overnemen voor £ 19,88 miljard in contanten en aandelen.

Salesforce presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 35%. Op het moment van schrijven heeft het aan de NYSE genoteerde bedrijf een marktkapitalisatie van £ 152,21 miljard en een koers-winstverhouding van 60,37.