De jaarresultaten van NRG Energy missen de schattingen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mrt 1, 2021
  • De jaarresultaten van NRG Energy missen de schattingen van analisten in 2020.
  • Het energiebedrijf verwacht tot £1,87 miljard aan aangepaste EBITDA in 2021.
  • NRG Energy steeg maandag ongeveer 15% in de premarket-handel.

NRG Energy Inc. (NYSE: NRG) rapporteerde maandag haar financiële resultaten voor 2020, die achterblijven bij de schattingen van analisten voor inkomsten en omzet. Het bedrijf schreef zijn gematigde prestaties toe aan de aanhoudende coronavirus pandemie die tot dusver meer dan 29 miljoen mensen in de Verenigde Staten heeft besmet en meer dan een half miljoen doden heeft veroorzaakt.

NRG Energy aandelen werden maandag ongeveer 15% gestegen in de premarket-handel en stegen nog eens 1,5% op de beurs. Inclusief de prijsactie wordt het aandeel nu verhandeld tegen £ 30,62 per aandeel na herstel van een dieptepunt van £ 15,75 per aandeel in maart 2020.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

NRG Energy zei dat de winst per aandeel over het hele jaar op GAAP-basis £ 1,48 per aandeel bedroeg. Deskundigen daarentegen hadden in het onlangs afgesloten jaar een veel hogere £ 2,50 per aandeel van de winst gevraagd voor het Amerikaanse bedrijf.

Met £ 6,52 miljard zag het energiebedrijf zijn omzet met 7,4% dalen op jaarbasis. Ter vergelijking: analisten verwachtten een hogere omzet van £ 6,83 miljard voor NRG Energy over het hele jaar.

Op een aangepaste basis zei het in Houston gevestigde bedrijf dat de jaarlijkse winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) £ 1,43 miljard bedroeg. NRG Energy waardeerde de kasstroom uit voortgezette activiteiten op 1,29 miljard pond en de vrije kasstroom vóór groei op 1,08 miljard pond op maandag.

In apart nieuws van de Verenigde Staten zei het farmaceutische bedrijf Perrigo plc maandag dat het zijn generieke geneesmiddelenactiviteiten zal verkopen voor £ 1,11 miljard.

NRG Energy richtlijnen voor 2021

NRG Energy voorspelt dat de gecorrigeerde EBITDA voor 2021 zal dalen in het bereik van £ 1,72 miljard tot £ 1,87 miljard. Het verwacht dit jaar tot £ 1,31 miljard aan gecorrigeerde kasmiddelen uit operaties. CEO Mauricio Gutierrez gaf maandag commentaar op het winstrapport en zei:

“We blijven onze klantgerichte strategie voortzetten met de voltooiing van de overname van Direct Energy en de vandaag aangekondigde verkoop van niet-kernactiva die fossiele brandstoffen produceren van 4,9 GW. Ons geïntegreerde platform presteerde goed in 2020 en bleef presteren onder ongekende omstandigheden, wat ons bedrijf verder valideerde.”

NRG Energy bleef vorig jaar gemiddeld nagenoeg gelijk op de beurs met een jaarlijkse daling van onder de 2%. Op het moment van schrijven wordt het grote Amerikaanse energiebedrijf geschat op £ 7,47 miljard en heeft het een koers-winstverhouding van 2,64.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld