USD/CHF vormt een omgekeerd hoofd en schouders patroon

Geschreven door: Crispus Nyaga
maart 1, 2021
  • De USD/CHF is sterk gestegen na de zwakke Zwitserse detailhandelsverkopen.
  • Zwitserland publiceerde sterke PMI gegevens voor de verwerkende industrie.
  • De dalende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties droegen bij aan de huidige prijsactie.

De USD / CHF prijs stijgt voor de tweede opeenvolgende dag, zelfs na de relatief sterke Zwitserse PMI-cijfers voor de verwerkende industrie. Het paar steeg naar een intradag hoogtepunt van 0.9140, wat 4,42% boven het laagste punt van vorig jaar op 0.8760 ligt.

USD/CHF
USD/CHF prijsactie

Sterke Zwitserse PMI-gegevens

In een rapport eerder vandaag publiceerde het Procurement Institute relatief sterke PMI-gegevens voor de industrie. Uit de cijfers bleek dat de PMI voor de verwerkende industrie in februari steeg tot 61,3, na in januari te stijgen tot 59,4. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 60,0 en was de hoogste sinds september 2018.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bureau schreef de sterke prestaties van de sector toe aan de grotere vraag van lokale en internationale kopers. Ook hebben de langere levertijden en het toenemende optimisme onder fabrikanten de sector een boost gegeven. Hoewel de productie een belangrijke sector is, is het een klein onderdeel van de Zwitserse economie.

Ondertussen steeg de USD / CHF ook nadat het land relatief zwakke verkoopcijfers publiceerde. Uit de gegevens bleek dat de totale detailhandelsverkopen in januari met 0,5% zijn gedaald, na een stijging met 5,4% in de voorgaande maand. Deze prestatie was vooral te danken aan de lockdowns die plaatsvonden in januari toen het aantal coronavirusgevallen bleef stijgen.

De USD / CHF steeg toen investeerders in forex de prestaties van de rente op Amerikaanse staatsobligaties verwerkten. Na dagen van herstel daalde het Amerikaanse benchmarkrendement tot 1,49%, wat relatief lager is dan het hoogste punt van vorige week van 1,60%.

Deze prestatie vond plaats een paar dagen nadat het Amerikaanse Congres het stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen had aangenomen. Het gaat nu naar de Senaat, waar de democraten verwachten dat het in de komende weken zal worden aangenomen. Als reactie daarop steeg de Amerikaanse dollarindex met meer dan 0,30%. De munt steeg met 0,50% ten opzichte van de euro, 0,25% ten opzichte van de Japanse yen en met 0,10% ten opzichte van de Zweedse kroon.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de USD / CHF prijs een sterke opwaartse trend heeft doorgemaakt. Het is erin geslaagd om boven de 25 en 15-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA) en het 23,6% Fibonacci-retracementniveau te komen. Het paar lijkt ook een omgekeerd hoofd-en-schouderspatroon te vormen met een neklijn van 0.9043. Daarom, naar mijn mening, zal het paar blijven stijgen terwijl de bulls zich richten op het volgende weerstandsniveau op 0.9200.