Patronen in de USD/JPY grafiek wijzen op een terugval

Geschreven door: Crispus Nyaga
maart 2, 2021
  • De USD/JPY heeft een stijgend kanaalpatroon gevormd.
  • Het heeft ook een stijgend wigpatroon gevormd, waardoor de voortdurende rally in gevaar komt.
  • Japan en de VS hebben de laatste tijd relatief sterke cijfers gepubliceerd.

De USD / JPY prijs steeg tot het hoogste niveau in bijna zeven maanden, geholpen door de relatief sterke Amerikaanse dollar. Het wordt verhandeld op 106,95, wat 4,25% boven het laagste niveau is dit jaar.

USD/JPY
USD/JPY prijsactie

Sterk Japans herstel

Volgens de recente economische cijfers herstelt de Japanse economie zich relatief sterk.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een rapport zei Markit gisteren dat de PMI voor de verwerkende industrie van het land is gestegen van 49,8 naar 51,4. Deze toename was beter dan de mediane schatting van 50,6. Het was ook het hoogste sinds januari 2019.

De PMI voor de verwerkende industrie is belangrijk vanwege de belangrijke rol die deze speelt voor de Japanse economie. In 2017 lieten gegevens van de overheid zien dat de sector werk biedt aan meer dan 17 miljoen mensen.

Vandaag steeg de USD / JPY na de laatste werkgelegenheidscijfers. Volgens het statistiekbureau bleef het werkloosheidspercentage in januari op 2,9%. Deze stijging was iets beter dan de verwachte stijging tot 3,0%. Dit betekent dat Japan het laagste werkloosheidspercentage heeft in de ontwikkelde landen. Daarentegen heeft de VS een tarief van 6,3%.

Verdere gegevens toonden aan dat de verhouding tussen banen en sollicitaties in het land is gestegen van 1,06 tot 1,10. Dit was ook een betere stijging dan de verwachte 1,06.

De USD / JPY prijs stijgt daarom vanwege de algemene prestatie van de Amerikaanse dollar. De dollar is gestegen ten opzichte van alle valuta’s waaruit de dollarindex (DXY) bestaat. Het is met 0,30% gestegen ten opzichte van de Zwitserse frank en met 0,20% ten opzichte van de euro.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Technische vooruitzichten USD/JPY

USD/JPY
USD/JPY technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD / JPY paar een stijgend kanaal heeft gevormd dat in het zwart wordt weergegeven. Bij de huidige prijs bevindt het paar zich iets onder de bovenkant van het kanaal. Het is ook boven de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gestegen.

Het belangrijkste is dat het paar ook een stijgend wigpatroon heeft gevormd. In onze gratis forex cursus, zult u merken dat dit patroon meestal bearish is.

Daarom is het waarschijnlijk dat het paar zich op korte termijn zal terugtrekken, aangezien de bears op 106.50 mikken – de volgende steun.