USD/SGD: Hoogste RSI in 5 maanden na verkoopcijfers

Geschreven door: Crispus Nyaga
maart 5, 2021
  • De USD/SGD steeg scherp na de laatste gegevens over detailhandelsverkopen in Singapore.
  • De totale verkoop daalde voor de tweede maand op rij.
  • De Singaporese dollar daalde als onderdeel van de uitverkoop van opkomende valuta's.

De USD / SGD prijs steeg voor de vierde opeenvolgende dag na zwakke detailhandelsverkopen in Singapore en de algemene sterkte van de Amerikaanse dollar. Het paar steeg met 0,40% tot het hoogste niveau sinds december vorig jaar.

USD/SGD
USD/SGD grafiek

Singapore zwakke detailhandelsverkopen

In een rapport van vandaag zei Statistics Singapore dat de detailhandel in januari onder druk stond. In totaal zijn de totale detailhandelsverkopen in januari met 1,8% gedaald, na een daling met 1% in december. Deze maandelijkse prestatie leidde tot een jaarlijkse daling van 6,1%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De waarde van alle detailhandelsverkopen daalde tot S$ 3,8 miljard, waarbij de onlineverkoop 10% van de totale waarde vertegenwoordigde. Zonder motorvoertuigen bedroeg de totale omzet S$ 3,2 miljard. Afzonderlijk daalde de verkoop van voedingsmiddelen en dranken met 24,7% tot S$ 720 miljoen.

Eerder deze week reageerde de USD / SGD prijs op de relatief zwakke PMI-cijfers voor de verwerkende industrie in Singapore. Volgens Markit daalde de totale PMI voor de verwerkende industrie van 50,7 in januari tot 50,5 in februari. Toch bleef de index boven de 50, wat een teken is dat fabrikanten het goed doen.

Toch verwachten analisten dat de Singaporese economie het dit jaar beter zal doen. Het land is al begonnen met het afleveren van vaccins en naar verwachting zullen er dit jaar meer reizigers komen. Ook zal de vraag vanuit de buurlanden blijven stijgen.

Het USD / SGD paar is ook gestegen vanwege de algehele zwakte van de valuta’s van opkomende markten, aangezien de Amerikaanse rente blijft stijgen. Het tienjarige rendement is de afgelopen twee weken voor de tweede keer gestegen naar 1,50%.

De prestaties van de obligatiemarkt zijn grotendeels te danken aan de stijgende inflatieverwachtingen, nu de VS stappen ondernemen om nog een stimulans van $ 1,9 biljoen door te voeren. Andere valuta’s van opkomende markten, zoals de Mexicaanse peso en de Braziliaanse real, zijn ook gedaald.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

USD/SGD voorspelling

Singapore dollar
Singaporese dollar grafiek

Het USD / SGD paar maakte de afgelopen weken een scherpe opwaartse trend door. Op de 4-uur grafiek is het boven de belangrijke weerstand van 1.3390 gestegen. Het bevindt zich ook aan de bovenkant van de Bollinger Bands, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) naar het hoogste niveau sinds september vorig jaar is gestegen. Hoewel de opwaartse trend zich waarschijnlijk zal voortzetten, moeten we daarom een terugval op korte termijn naar 1.3390 niet uitsluiten.