De winst van Hibbett Sports komt in Q4 beter uit dan verwacht

Geschreven door: Wajeeh Khan
maart 6, 2021
  • De winst van Hibbett Sports komt in Q4 beter uit dan verwacht.
  • De verkoop van de sportartikelenhandelaar blijft achter bij de schattingen van Wall Street.
  • Hibbett Sports verwacht tot £3,97 aan winst per aandeel in 2021.

Hibbett Sports Inc. (NASDAQ: HIBB) zei vrijdag dat de winst in het fiscale vierde kwartaal beter was dan verwacht. De verkoop viel echter in de buurt van de prognoses van experts in het vierde kwartaal.

Hibbett Sports aandelen sloten de reguliere sessie vrijdag ongeveer 1% hoger. Het aandeel wordt nu verhandeld tegen een prijs per aandeel van £ 41,90 versus een veel lagere £ 33,12 per aandeel aan het begin van het jaar 2021. Hier is wat u moet weten over hoe u kunt beginnen met handelen op de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hibbett Sports zei dat zijn nettowinst in het kwartaal dat op 30 januari gesloten werd, op £ 17.260.000 uitkwam, wat zich vertaalt naar £ 1,0 per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat afgetopt op een aanzienlijk lagere £ 4,33 miljoen, of 24,56 pence per aandeel.

Op aangepaste basis verdiende de Amerikaanse holding £ 1,01 per aandeel in het vierde kwartaal. De detailhandelaar in sportartikelen waardeerde zijn omzet in het afgelopen kwartaal op £ 272,18 miljoen, wat neerkomt op een groei van 20,4% op jaarbasis.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het vierde kwartaal een hogere omzet van £ 275,22 miljoen zou rapporteren. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een lagere 99 pence. Ter vergelijking: het nettoresultaat van Hibbett was in het voorgaande kwartaal (Q3) gestegen tot £ 19,05 miljoen.

De omzet in dezelfde winkel, zei het in Birmingham gevestigde bedrijf, steeg in het vierde kwartaal met 21,9% op jaarbasis. De vergelijkbare omzet uit fysieke winkels steeg in het afgelopen kwartaal met 17,7%, terwijl de vergelijkbare omzet voor e-commerce met 44,78% steeg en 17,1% van de totale kwartaalomzet van Hibbett uitmaakte.

Opmerkingen van Chief Executive Mike Longo op vrijdag

CEO Mike Longo gaf vrijdag commentaar op het winstrapport en zei:

“Het sterke momentum dat we in ons bedrijf hebben ervaren in het tweede en derde kwartaal, zette zich voort in het vierde kwartaal.”

Voor het fiscale jaar 2021 voorspelt Hibbett Sports dat de winst per aandeel zal dalen tussen £ 3,61 en £ 3,97. Analisten, aan de andere kant, verwachten dit jaar £ 3,68 aan winst per aandeel. In apart nieuws uit de VS kreeg Cisco Systems vrijdag een upgrade van JPMorgan van ‘neutraal’ naar ‘overwogen’, omdat de IT-uitgaven zich herstelden.

Hibbett Sports presteerde vorig jaar grotendeels optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 75%. Op het moment van schrijven wordt het Amerikaanse bedrijf gewaardeerd op £ 692,28 miljoen en heeft het een koers-winstverhouding van 17,77.