Uniswap piekt en wordt opnieuw de grootste DEX

Geschreven door: Ali Raza
maart 8, 2021
  • Uniswap zag een enorme stijging op alle fronten.
  • Het steeg in het weekend met 30%, klom naar $34,87 per munt, en werd de 8e grootste munt.
  • Het heroverde ook zijn positie als 's werelds grootste DEX en klom naar de 4e plek op de DeFi-lijst.

Uniswap is al maanden de grootste gedecentraliseerde beurs (DEX) ter wereld, maar werd onlangs onttroond door een ander project, Curve Finance. Een recente stijging van UNI zorgde er echter voor dat de munt omhoogschoot en op de lijst van de tien grootste crypto’s per marktkapitalisatie terechtkwam, terwijl de TVL van Uniswap het project hielp opnieuw naar de positie van de grootste DEX te stijgen.

Uniswap stijgt naar een nieuwe ATH

Volgens recente grafieken is UNI vorige week met ongeveer 30% gestegen en werd het de 8e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. De prijs van de munt op het moment van schrijven (8 maart) ligt op $ 33,35, wat iets lager is dan het hoogste punt van de afgelopen 7 dagen – $ 34,87, wat het slechts een paar uur geleden bereikte. Op dit moment bedraagt de marktkapitalisatie van de munt $ 17,2 miljard en bevindt het zich precies onder XRP, met een marktkapitalisatie van $ 21,39 miljard.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ondertussen klom de TVL van Uniswap in de DeFi-sector naar $ 3,87 miljard, waardoor het beter presteerde dan Curve Finance, dat nu de op een na grootste DEX is met een TVL van $ 3,53 miljard.

Volgens gegevens van Messari is UNI momenteel de op een na grootste asset op de blockchain van Ethereum, alleen overtroffen door Tether. Ondertussen slaagde het erin om Chainlink (LINK) te verslaan met bijna 50% van zijn kapitalisatie.

UNI is het eerste native DeFi token dat naar de top 10 lijst klimt

Na afgelopen vrijdag 5 maart de top 10 te hebben bereikt, werd UNI het eerste DeFi-token dat zo hoog klom. De marktkapitalisatie steeg in slechts 24 uur van $ 8,8 miljard naar $ 14,7 miljard. De klim van de munt heeft zeker op meer dan één manier geschiedenis geschreven, en het komt net nadat de beurs een recordmaand kende in termen van handelsvolume, die in februari een recordhoogte van $ 31,9 miljard bereikte.

De munt zag vorige maand ook vier opeenvolgende records voor wekelijkse handel, hoewel de recordreeks lijkt te zijn verbroken in de eerste week van maart, toen de munt slechts $ 6,4 miljard aan volume zag, wat 25% lager is dan het volume dat werd gezien in de laatste week van februari ($ 8,6 miljard).

Maar hoewel het volume vorige week is gedaald, vertegenwoordigt de activiteit van de munt nog steeds de helft van alle handel op DEXen op basis van Ethereum (ETH).