NEM prijsanalyse nu het de driehoeksformatie heeft gebroken

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija is een handelaar, analist, schrijver en consultant met een vruchtbare ervaring in de financiële sector. Hij richt zich… read more.
on mrt 11, 2021
  • NEM daalde op de dag bijna 20% toen het een cruciale formatie brak.
  • Na het breken van de driehoeksformatie handelt XEM nu in een smal bereik.
  • Volgens analisten heeft de cryptocurrency een sterkere kans om op korte termijn verder te dalen.

NEM (XEM) is op een dag bijna 20% gedaald, waardoor het de slechtst presterende cryptocurrency in de marktkapitalisatie top 20 is. Wat is de reden voor de dip en zou u moeten overwegen om nu wat XEM te kopen?

Fundamentele analyse: de solide fundamentals van NEM hebben momenteel geen invloed

NEM heeft vandaag een slechte handelssessie gehad toen bears de markt overnamen en de prijs bijna 20% omlaag brachten ten opzichte van de waarde van gisteren. Deze plotselinge dip kwam als gevolg van een technische formatie en had bijna niets met de fundamenten van NEM te maken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In feite zijn de fundamenten van NEM buitengewoon positief, aangezien het team erachter voortdurend streeft naar het creëren van nieuwe partnerschappen. Nog maar twee dagen geleden, op 8 maart, kondigde NEM een strategisch partnerschap aan met Staked. Dit partnerschap zou de toegang tot Amerikaanse instellingen, beurzen en vermogende particulieren vergroten.

XEM boekte week-op-week verliezen van 27,95%, veel slechter dan BTC’s week-op-week winst van 10,49% en ETH’s 13,47% winst. NEM is momenteel de 18e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, met een waarde van $ 5,20 miljard.

Op het moment van schrijven handelt XEM voor $ 0,59, wat een prijsstijging vertegenwoordigt van 48,19% in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

Technische analyse XEM/USD: XEM breekt de driehoeksformatie

XEM handelt al sinds 3 maart in een driehoeksformatie, toen de prijs hoger was dan $ 0,8. De handelssessie van vandaag is echter overgenomen door XEM bears die de driehoeksformatie hebben afgebroken. Hierdoor daalde de prijs van $ 0,7 helemaal naar $ 0,53 voordat hij herstelde en ondersteuning vond.

XEM/USD 4-hour chart
XEM/USD 4-uur grafiek

XEM handelt momenteel net boven het ondersteuningsniveau van $ 0,585, wat goed stand hield tegen de druk van bears. Als het sterke volume echter aanhoudt, kan dit niveau ook vallen. De RSI van XEM op de 4-uur grafiek daalde in het oversoldgebied, met een waarde van 28,55.

XEM/USD 1-hour chart
XEM/USD 1-uur grafiek

Als we naar het uurlijkse tijdsbestek kijken, kunnen we precies zien hoe XEM naar zijn recente dieptepunten daalde, en ook hoe het zich herstelde naar het niveau dat het nu is. De cryptocurrency handelt nu binnen een smal bereik, begrensd door de zone tussen $ 0,577 en $ 0,585 aan de onderkant en het weerstandsniveau van $ 0,61.

Hoewel de fundamenten vrij solide zijn, heeft XEM een sterkere kans om zijn weg naar beneden voort te zetten, simpelweg vanwege de hoeveelheid weerstand die aanwezig is in het $ 0,61-niveau en de EMA’s van 21 en 50 uur. Dit zou echter een goed moment kunnen zijn om te investeren in dit project, aangezien de huidige prijs (volgens talrijke analisten) niet overeenkomt met de fundamentele verbeteringen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld