USD/CHF herstelt zich door de zwakkere Amerikaanse dollar

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mrt 12, 2021
  • De USD/CHF herstelde zich na de laatste economische voorspellingen van SECO.
  • Het paar reageert ook op de relatief zwakkere dollar nadat Biden het stimuluspakket ondertekende.
  • Het paar zou de opwaartse trend op korte termijn kunnen voortzetten.

De USD / CHF prijs steeg vrijdag na de laatste economische prognose van de Zwitserse overheid en nadat Joe Biden het nieuwe stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen had ondertekend, waardoor de Amerikaanse rente hoger werd.

USD/CHF
USD/CHF grafiek

Bescheiden herstel voor de Zwitserse economie

De Zwitserse economie zal zich dit jaar herstellen na een krimp van 2,9% in 2020. Volgens het Staatssecretariaat van Economische Zaken (SECO) zal de economie in het eerste kwartaal van dit jaar een kleine krimp zien en daarna weer aantrekken gedurende de rest van het jaar. In totaal verwacht de commissie dat de economie dit jaar met 3% groeit en in 2022 met 3,3%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit herstel wordt toegeschreven aan verschillende factoren. Ten eerste is de overheid al begonnen met het vaccinatieproces. De verwachting is dat de komende maanden de totale bevolking gevaccineerd zal worden. Dit zal leiden tot meer bedrijfsactiviteiten en de persoonlijke consumptie stimuleren, die de grootste bijdrage levert aan het bbp.

Ook verwacht de commissie dat meer buitenlandse uitgaven zullen leiden tot meer exportgroei in het land. Deze vraag begint al weer aan te trekken, zoals blijkt uit de recente Zwitserse PMI-gegevens voor productie en dienstverlening.

De USD / CHF blijft ook stabiel nadat Joe Biden het laatste stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen heeft ondertekend. Dit betekent dat de fondsen de komende weken worden verdeeld onder particulieren, bedrijven en staten.

Uit gegevens van het Bureau of Labor Statistics (BLS) bleek woensdag dat de algemene Amerikaanse inflatie, in lijn met de verwachtingen, is gestegen van 1,4% in januari naar 1,7% in februari. De kern-CPI steeg in de loop van de maand met 1,4%.

Daarom zijn analisten van mening dat de groei beperkt zal zijn, hoewel de inflatie op korte termijn boven 2,0% zal uitkomen. Het breakeven punt over vijf jaar voorspelt inderdaad dat de inflatie zal stijgen tot 2,5% en later dit jaar zal dalen tot ongeveer 2%. Hierdoor is de Amerikaanse dollar op korte termijn afgekoeld ten opzichte van belangrijke valuta’s.

USD/CHF voorspelling

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

De USD / CHF prijs vertoonde een sterke opwaartse trend. Het paar bereikte inderdaad een hoogste punt van 0.9763, het hoogste niveau sinds juli 2020 vanwege de sterke dollar. In de afgelopen paar sessies is de prijs echter teruggelopen tot 0,9235.

Op de daggrafiek ligt de prijs nog steeds boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het is ook een paar pips onder het belangrijke weerstandsniveau van 0.9300, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) is blijven stijgen. Daarom zou het paar naar mijn mening de opwaartse trend kunnen hervatten als bullish forextraders zich richten op de belangrijke weerstand op 0.9400.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld