Een reeks on-chain en technische factoren bracht BTC onder $55k

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija is een handelaar, analist, schrijver en consultant met een vruchtbare ervaring in de financiële sector. Hij richt zich… read more.
on mrt 15, 2021
  • De prijs van Bitcoin verloor 10% in slechts 6 uur.
  • Analisten geven de schuld aan een combinatie van on-chain en technische factoren voor de dip.
  • BTC vecht momenteel om boven de $56.350 te blijven.

De prijs van Bitcoin (BTC) daalde met 10% in slechts zes uur als gevolg van een combinatie van negatieve on-chain en technische factoren. Wat biedt de toekomst voor Bitcoin en zou u moeten overwegen om op dit moment wat BTC te kopen?

Fundamentele analyse: posities die te veel worden benut en een lagere institutionele vraag

De sterke beweging van Bitcoin voorbij $ 60.000 en het creëren van een nieuw record van $ 61.781 eindigde in een plotselinge dip die de prijs onder $ 55.000 bracht. Hoewel er geen specifieke reden voor de dip kan worden genoemd, kunnen we wijzen op een aantal factoren die hebben bijgedragen aan de plotselinge daling van de prijs van Bitcoin.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ten eerste, terwijl Bitcoin erin slaagde om de grens van $ 60.000 voor een korte periode te passeren, slaagde het er niet in om er een sterke aanwezigheid boven te vestigen. Zijwaartse handel en constante betwisting van het $ 60.000 niveau, nodigde in wezen de bears uit om mee te doen aan het speelveld.

Dit kan, bovenop de negatieve spread op de Coinbase beurs, in vergelijking met Binance, wijzen op een lagere institutionele vraag. Ter vergelijking: bij eerdere cruciale niveaus ($ 20.000, 30.000, 40.000, 50.000) was de spread sterk naar de positieve kant gekanteld.

“Het onvermogen om voet aan de grond te krijgen boven de $ 60.000 en de daling is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de flat-to-negatieve premie op Coinbase – een belangrijk belletje voor de institutionele vraag”, – Ki Young Ju, CEO van blockchain-analysebedrijf CryptoQuant.

Bovendien begonnen de adressen met $ 1.000 of meer Bitcoin de afgelopen dagen winst te nemen, wat een verder bearish sentiment veroorzaakte.

Een andere belangrijke indicator waar veel analisten op wezen, was de manier waarop BTC zijn nieuwe recordniveau bereikte. Volgens Patrick Heusser, hoofd van de handel bij de Crypto Finance AG, is de laatste terugval volkomen gezond, aangezien de uitbraak boven $ 60.000 werd aangestuurd door handelaren met hefboomwerking, wat kon worden bevestigd door het eeuwigdurende financieringspercentage voor futures en de premie voor futures.

BTC boekte een week-op-week winst van 12,82%, beter dan de ETH winst van 5,42% in dezelfde periode. Bitcoin heeft momenteel een marktwaarde van 1,05 biljoen, goed voor 61,5% van de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta.

Op het moment van schrijven handelt BTC voor $ 56.350, wat een prijsstijging vertegenwoordigt van 4,23% in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

Technische analyse BTC/USD: BTC vindt sterke steun bij de 38,2% Fib-retracement

Terwijl de recente bewegingen van Bitcoin naar boven schijnbaar sterk en onwankelbaar waren, bracht de nieuwe wekelijkse kaarsopening een sterk beersentiment op de markt.

Dit zorgde ervoor dat BTC snel onder de 21-periodieke EMA van 4 uur daalde en zo laag als $ 54.555 bereikte. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vond echter steun in het 38,2% Fib-retracementniveau en steeg boven de 21-periodieke EMA van 4 uur.

BTC/USD 4-hour chart
BTC/USD 4-uur grafiek

De RSI van Bitcoin nam ook een duik, waarbij de prijs snel onder het midden van het waardebereik daalde. De huidige waarde ligt op 43,10.

BTC/USD 1-hour chart
BTC/USD 1-uur chart

Als we naar het uurlijkse tijdsbestek kijken, kunnen we zien hoe Bitcoin vroeg op maandag is gedaald. De prijs probeert echter langzaam omhoog te duwen naarmate de aanwezigheid van bears afneemt. BTC probeert momenteel te stabiliseren boven de $ 56.350, met als volgende sterke weerstand het 23,6% Fib-retracementniveau van $ 57.350. Aan de andere kant bevindt het eerste sterke ondersteuningsniveau zich op het 38,2% Fib-retracementniveau van $ 54.615.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste analisten denken dat, hoewel de laatste prijsdaling intens en plotseling was, dit een gezonde terugval was vanuit een positie met een te hoge hefboomwerking.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld