De USD/NOK grafiek vormt een dalende driehoek

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mrt 18, 2021
  • De USD/NOK heeft een dalend driehoekspatroon gevormd na het besluit van Norges.
  • De bank hintte later dit jaar op een mogelijke renteverhoging.
  • De USD/NOK reageert ook op het rentebesluit van de Fed van gisteren.

De USD / NOK prijs zweeft rond het laagste niveau sinds januari 2019 na het relatief agressieve besluit van de centrale bank van Norges Bank. Het wordt verhandeld op 8.4165.

USD/NOK
USD/NOK prijsactie

Besluit van de Norges Bank

De Norges Bank was een van de vele centrale banken die vandaag hun rentebesluiten hebben genomen. De andere zijn de centrale banken van Indonesië, Brazilië, Taiwan en de Britse centrale banken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In haar besluit van vandaag deed de Noorse centrale bank wat de meeste analisten verwachtten. Het liet de algemene rentevoet ongewijzigd en liet doorschemeren dat de renteverhoging eerder zal uitkomen dan verwacht. Precies, het zei dat de stijging in de tweede helft van het jaar zou komen, wat betekent dat het de eerste centrale bank van ontwikkelde landen zal worden die de rente verhoogt.

Het baseerde zich op het snellere herstel van de Noorse economie en op het feit dat de meeste volwassenen zullen worden gevaccineerd. Er zijn ook tekenen dat de economie van het land beter herstelt dan die van zijn concurrenten. De bank zei:

“Er is aanzienlijke onzekerheid over het komende economische herstel, maar er zijn vooruitzichten dat de economische activiteit eerder een normaal niveau zal naderen dan verwacht in het Monetary Policy Report van december 2020.”

De verwerkende industrie, de industrie en de detailhandel bevinden zich dit jaar allemaal in een herstelmodus. De hogere prijs van ruwe olie heeft ook geholpen, aangezien Noorwegen de grootste olie-exporteur in West-Europa is.

Als gevolg hiervan verwacht de regering dat de economie dit jaar met 3,7% en het volgende jaar met 3,6% zal groeien. Dit is na een daling van 1,4% in 2020.

De USD / NOK reageert ook op het rentebesluit van de Fed van gisteren. De bank heeft de rentetarieven en het kwantitatieve versoepeling beleid ongewijzigd gelaten. Hoewel het verwacht dat de Amerikaanse economie zal aantrekken, heeft het geleid tot lage rentetarieven voor de komende twee jaar.

Technische prognose USD/NOK

USD/NOK
USD/NOK technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de USD / NOK prijs de afgelopen maanden sterk is gekrompen. Het is met meer dan 30% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau in 2020. Het ligt iets onder het voortschrijdend gemiddelde van 25 en 15 dagen. En onlangs heeft het een klein dalend driehoekspatroon gevormd.

Daarom is er op korte termijn een mogelijkheid dat het paar op het huidige niveau zal blijven en dan lager zal uitbreken vanwege de divergentie van de Fed en de Norges Bank.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld