Enjin prijsanalyse: ENJ won meer dan 50% in een week

By: Ilija Rankovic
Ilija Rankovic
Ilija is een handelaar, analist, schrijver en consultant met een vruchtbare ervaring in de financiële sector. Hij richt zich… read more.
on mrt 19, 2021
  • De prijs van Enjin Coin duwde omhoog door sterke fundamentals.
  • ENJ vecht momenteel voor het $2,64 niveau op afnemend volume.
  • De cryptocurrency is enkele uren geleden genoteerd op de OKEx beurs.

Enjin Coin (ENJ) wist de afgelopen week meer dan 50% te winnen. Wat is de reden voor de prijsstijging en zou u moeten overwegen om nu wat ENJ te kopen?

Fundamentele analyse: ENJ stijgt op sterke fundamentals en het verbeteren van on-chain data

Enjin heeft de afgelopen drie weken uitstekend gepresteerd, met tal van partnerschappen en beursnoteringen die op komst zijn. Het platform werd genoteerd op beurzen zoals Huobi en OKEx, en voegde bedrijven zoals Beauty in the Streets toe aan de lange lijst met partners. Dit alles heeft geleid tot een gestage maar sterke prijsstijging.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De prijs van Enjin werd echter niet alleen beïnvloed door zijn recente partnerschappen. De on-chain analyse laat een sterk bullish sentiment zien, dat voornamelijk wordt veroorzaakt door de uitbreiding van de NFT-markt.

ENJ boekte een week-op-week winst van 56,24%, beter dan het verlies van 1,96% van BTC en de winst van 1,36% van ETH. Enjin is momenteel de 46e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, met een waarde van $ 2,14 miljard.

Op het moment van schrijven handelt ENJ voor $ 2,62, wat een prijsstijging van 388,14% vertegenwoordigt in vergelijking met de waarde van de vorige maand.

ENJ/USD technische analyse: ENJ duwt boven de bullish vlag

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, zien we dat ENJ zich consolideert na het bereiken van een nieuw hoogtepunt van $ 3,33 op maandag. De retracement was echter van korte duur, aangezien ENJ erin slaagde sterke steun te vinden in het 38,20% Fib-retracementniveau van $ 2,22.

Enjin handelt nu in het bovenste niveau van de range, begrensd door $ 2,22 naar beneden en $ 2,64 naar boven.

ENJ/USD daily chart
ENJ/USD dagelijkse grafiek

Enjin handelt momenteel op een sterk, maar licht dalend volume. De RSI op de dagelijkse grafiek bevindt zich sinds begin maart gestaag in het overboughtgebied, met een huidige waarde van 80.12.

ENJ/USD 1-hour chart
ENJ/USD 1-uur grafiek

Als we inzoomen op het uurlijkse tijdsbestek, kunnen we zien hoe ENJ de bullish vlag verliet en verder omhoog duwde. De beweging werd echter stopgezet bij $ 2,8 toen de verkoop werd geïntensiveerd. Enjin zit momenteel net onder het 23,6% Fib-retracementniveau van $ 2,64 en probeert het te doorbreken.

Een onderbreking boven het $ 2,64-niveau zou wijzen op een mogelijk sterke stijging naar boven, maar alleen als het volume toeneemt. Het huidige volume heeft bijna geen kans om het recente hoogtepunt ENJ te doorbreken. Aan de andere kant wordt de keerzijde bewaakt door de EMA’s van 21 en 50 uur die precies onder de huidige prijs zitten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld