NZD/USD: De Nieuw-Zeelandse dollar kan binnenkort dalen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mrt 19, 2021
  • De NZD/USD prijs stond de laatste tijd onder druk.
  • De sterke Amerikaanse dollar als gevolg van de stijging van de obligatierente droeg bij.
  • De markt maakt zich ook zorgen over de recente zwakke BBP-gegevens van Nieuw-Zeeland.

De NZD / USD prijs staat onder druk, vooral vanwege de relatief sterke Amerikaanse dollar en de zwakke BBP-cijfers van Nieuw-Zeeland. Het wordt verhandeld op 0,7160, wat 1,50% onder het intraday hoogtepunt van 0,7240 is.

NZD/USD
NZD/USD grafiek

Sterkere Amerikaanse dollar

De Amerikaanse dollar is gestegen ten opzichte van de meeste valuta’s van ontwikkelde landen, zoals de euro, de pond sterling en de Australische dollar. De goed bekeken dollarindex is gestegen naar $ 91,95 vanaf het laagste punt van deze week van $ 91,25.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De sterkere Amerikaanse dollar komt twee dagen nadat de Federal Reserve haar tweedaagse monetairbeleidsvergadering heeft afgesloten. Het liet de rente ongewijzigd tussen 0% en 0,25% en beloofde door te gaan met zijn grootschalige kwantitatieve versoepelingsbeleid. Het verbeterde ook zijn vooruitzichten voor de Amerikaanse economie vanwege de voortdurende introductie van vaccins en het stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen.

Hoewel de vooruitzichten van de Fed gematigd waren, gelooft de markt dat de omstandigheden haar later dit jaar van gedachten zullen veranderen. Dit blijkt uit de 5-jaars break-even rente, die is gestegen tot het hoogste niveau sinds 2008. Ook de obligatierendementen zijn sterk gestegen, waarbij het benchmarkrendement op 10 jaar voor het eerst in meer dan een jaar is gestegen tot 1,7%.

De NZD / USD staat ook onder druk nu investeerders nadenken over de toenemende risico’s van een dubbele dip in Nieuw-Zeeland. Volgens gegevens van het statistiekbureau van het land daalde de economie met 1,0% in het vierde kwartaal, na een stijging met 13,9% in het derde kwartaal. Deze prestatie leidde tot een krimp op jaarbasis van 0,9%, slechter dan de verwachte 0,5%.

Deze prestatie was voornamelijk te wijten aan de zwakke prestatie van de dienstensector in het land. Het toerisme wankelt door een gebrek aan buitenlandse bezoekers. Evenzo lijden ook de restaurant- en hotelbedrijven onder de pandemie. Toch verwachten economen dat de economie dit jaar weer aantrekt.

NZD/USD technische prognose

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

Het NZD / USD paar steeg in februari van dit jaar naar een hoogste punt van het jaar tot nu toe 0,7465. Sindsdien is het met meer dan 4% gedaald. Op de 4-uur grafiek bevindt de prijs zich iets onder het belangrijke weerstandsniveau op 0.7245, waar het in januari en februari een sterke resistentie vond. Het is ook onder het 25-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde gezakt.

Daarom zou het paar kunnen blijven dalen, aangezien bears zich richten op de belangrijke ondersteuning op 0.7100. Aan de andere kant zal een stijging tot 0,7200 deze voorspelling ongeldig maken. U kunt met deze prijsactie oefenen in een gratis forex demo-account.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld