Ruwe olieprijzen: is het herstel in aantocht of voorbij?

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mrt 22, 2021
  • WTI- en Brent-futures stabiliseren zich op respectievelijk $61,75 en $64,50.
  • De prijzen van ruwe olie vinden steun bij optimisme rondom stimuleringspakketten en vaccinaties.
  • Twijfels over het herstel vloeien voort uit de stijgende COVID-19 gevallen.

Op de sessie van maandag stonden de WTI- en Brent-futures op respectievelijk $ 61,75 en $ 64,50. De prijzen van ruwe olie worden ondersteund door het aanhoudende optimisme van de distributie van vaccins en het stimuleringspakket. De toenemende COVID-19 gevallen en vaccinatieproblemen bieden echter weerstand tegen de olieprijzen.

Ruwe olieprijzen

Ruwe olieprijzen aan het herstellen

De prijs van ruwe olie herstelt zich na de forse duik van donderdag. WTI futures waren gedaald van ongeveer $ 64,79 naar een dieptepunt van ~$ 58,21.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De daling was met name een corrigerende terugval die het gevolg was van te snel stijgende ruwe olieprijzen. Degenen die interesse hadden om olie te verhandelen, zagen 2021 als het jaar van economisch herstel en de daaropvolgende stijging van de wereldwijde vraag naar olie. Door het optimisme steeg de WTI van $ 47 aan het begin van het jaar naar $ 68 begin maart. In dezelfde periode stegen de Brent futures van ongeveer $ 50,50 tot ~$ 71,43. Vanuit dit perspectief was een corrigerende terugtrekking te laat.

Op de sessie van maandag stegen de WTI-futures met 0,53% tot $ 61,75. De prijzen van ruwe olie worden gesteund door het optimisme dat wordt aangewakkerd door de distributie van het stimuleringspakket van president Biden. Bovendien versoepelen de regeringen van de meeste Amerikaanse staten de beperkingen in verband met het coronavirus. Dit heeft bijgedragen aan het positieve sentiment over de stijgende vraag naar olie. De vooruitgang op het gebied van vaccinatie heeft het optimisme onder investeerders verder aangewakkerd.

De prijzen van ruwe olie blijven echter onder druk staan door problemen met het coronavirus. Om te beginnen nemen COVID-19 gevallen toe in tal van staten in de Verenigde Staten. Vrijdag bedroeg het 7-daagse gemiddelde van bijkomende besmettingen 54.666. Dit figuur vertegenwoordigt een plateau na enkele weken van een neerwaartse trend.

Soortgelijke worstelingen hebben ertoe geleid dat de Brent-futures rond $ 64,50 zijn geconsolideerd. Om te beginnen hebben verschillende landen in Europa strikte beperkingen opgelegd. Dit komt terwijl de regio de derde golf van de ziekte ervaart.

Frankrijk, Oekraïne en Polen behoren tot de Europese landen die lockdown-maatregelen hebben moeten opvoeren. Duitsland, de grootste economie van het continent, kan ook een soortgelijke route volgen, aangezien het worstelt met stijgende COVID-19 gevallen. De ruzie tussen de EU en het VK over vaccinatievoorraden heeft de twijfels over het herstel van de wereldwijde vraag naar olie vergroot. Het scenario heeft de prijsstijging van ruwe olie vertraagd.

Technische vooruitzichten voor WTI ruwe olie

WTI, de benchmark voor Amerikaanse olie, handelt momenteel onder de 20 en 50 dagen exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Bovendien is het onder de bovenste en middelste banden van de Bollinger-banden, maar boven de onderste band. Op basis van de fundamentals is het echter waarschijnlijk dat het huidige herstelpatroon zal doorzetten. Als dat het geval is, zullen de bulls zich richten op het psychologische cijfer van $ 64 voordat ze het hoogste niveau van $ 65 testen.

Ruwe olieprijzen
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld