EUR/USD prognose vóór de getuigenis van Powell en Yellen

Geschreven door: Crispus Nyaga
maart 24, 2021
  • De EUR/USD daalde vandaag, vooruitlopend op een getuigenis van Jerome Powell en Janet Yellen.
  • De twee zullen naar verwachting praten over hun herstelplannen en de obligatiemarkt.
  • Het paar zou kunnen blijven dalen tot 1.1850.

De EUR / USD prijs daalde omdat de markt zich zorgen bleef maken over het herstel van de Europese economie. Ze richten zich ook op de komende getuigenis van Jerome Powell en Janet Yellen in het Congres.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Zorgen over het herstel van de EU

De EUR / USD daalt naarmate de zorgen over het herstel van de EU economie bleven toenemen. Dit gebeurde toen het aantal nieuwe gevallen van coronavirus bleef stijgen, waardoor sommige landen een aantal lockdowns hebben gelast.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In Duitsland zei Angela Merkel dat het land in een strenge lockdown terecht zal komen die zich tot Pasen zal uitstrekken. Dit betekent dat alle winkels tussen 1 en 18 april gesloten zullen zijn om een golf van infecties te voorkomen. Het land vereist ook verplichte quarantaine voor alle bezoekers.

Andere landen, zoals Frankrijk, Polen en Spanje, hebben ook enkele beperkingen ingevoerd. Dit gebeurt nu EU-landen het coronavirusvaccin blijven uitrollen. De leiders van het blok zullen later deze week ook bijeenkomen om te overleggen of het vaccin dat door AstraZeneca wordt vervaardigd, naar het VK wordt geblokkeerd.

De EUR / USD daalt ook vanwege de zwakke Amerikaanse dollar nu forextraders wachten op een getuigenis van het Congres waarin Jerome Powell en Janet Yellen zullen deelnemen. Volgens de Wall Street Journal zal Powell praten over de acties die de Fed heeft ondernomen en het aanhoudende herstel. Net als vorige week na het rentebesluit van de Fed, zal hij waarschuwen dat de groei ongelijk is en dat er meer steun nodig is.

Hij zal getuigen op een moment dat de obligatierendementmarkt is afgekoeld. Het 10-jarige obligatierendement is gedaald tot 1,65%, wat lager is dan het hoogste punt van vorige week van 1,74%. Ook het rendement op 30- en 5-jaars obligaties is gedaald tot respectievelijk 2,36% en 0,145%.

EUR/USD technische prognose

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de EUR / USD prijs de laatste tijd onder druk heeft gestaan. Het handelt op 1.1878, wat aanzienlijk lager is dan het hoogste punt van vorige week op 1.1990. De prijs is ook gedaald tot onder de 25 en 15-daagse voortschrijdende gemiddelden. Het heeft ook een belangrijke ondersteuning omdat het al verschillende keren eerder moeite heeft gehad om onder dit niveau te komen.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op het volgende belangrijke ondersteuning op 1.1835. Echter, met de Fed en Treasury stoelen om te getuigen, is er ook een mogelijkheid van een terugkaatsing.