De goudprijs blijft in een bearmarkt handelen

Geschreven door: Faith Maina
maart 24, 2021
  • Goud handelde voor de vijfde opeenvolgende sessie zijwaarts.
  • De versoepeling van de 10- en 30-jaarsrente op staatsobligaties biedt steun aan de goudprijs.
  • Beleggers zijn enthousiast over de getuigenis van Powell en de gegevens over de verkoop van nieuwe huizen.

Goud zit in een prijs consolidatie patroon voor de 5e opeenvolgende dag nu de Amerikaanse dollar relatief sterk blijft. Het edelmetaal wordt echter gesteund door de stijging van de rente op Amerikaanse staatsobligaties. Investeerders zijn nu enthousiast over de getuigenis van Powell en de gegevens over de verkoop van nieuwe huizen in de VS.

Goudprijs

Goudprijs in een bearmarkt

De goudprijs bleef in de bearmarkt te midden van een aantrekkende Amerikaanse dollar. Na het bereiken van een recordhoogte van $ 2.067,15 in augustus 2020, wordt het edelmetaal nu verhandeld tegen $ 1.740,56. Dit betekent een daling van ongeveer 19%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De daling komt op een moment dat de Amerikaanse dollar sterker wordt. Het edelmetaal heeft de neiging om een omgekeerde relatie te hebben met de dollar. Dit komt doordat een sterke dollar het duurder maakt voor de houders van andere valuta’s om het edelmetaal te kopen, waardoor de vraag afneemt.

De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse dollar volgt ten opzichte van die van verschillende andere valuta’s, steeg met 0,38% tot $ 92,09. Bovendien handelen de euro en de pond lager ten opzichte van de greenback met respectievelijk 0,36% en 0,46%. Tegelijkertijd stijgen de USD / CHF en USD / CAD met 0,80% en 0,37%.

Met name de goudprijs handelde gedurende vijf opeenvolgende sessies zijwaarts. Het vindt steun in de stijging van de rente op Amerikaanse staatsobligaties. Dinsdag liep het rendement op 10-jaars obligaties verder terug naar 1.649. Ook de 30-jaarsrendementen daalden met 0,86%. Dit is de reactie van de markt op de verwachte getuigenis van de Fed-voorzitter en de minister van Financiën over de COVID-19 pandemie. Maandag gaf gaf Powell aan dat het herstel van de Amerikaanse economie sneller was dan verwacht, maar nog een lange weg te gaan had.

Beleggers die in goud willen handelen, zijn nu enthousiast over de Amerikaanse verkoopcijfers voor nieuwe huizen die later worden verwacht. Het cijfer voor januari was met 923.000 hoger dan verwacht. Analisten verwachten echter dat de lezing van februari lager zal uitkomen op 875.000. Als het werkelijke cijfer de schattingen overtreft, zal het de Amerikaanse dollar verder versterken en extra druk uitoefenen op de goudprijs.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Goudprijs technische vooruitzichten

De goudprijs is het hele jaar door onder het 200-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde gebleven. Bovendien bevindt het zich sinds februari binnen de bearish vlag. Het handelt momenteel volgens de voortschrijdende gemiddelden van 20 en 50 dagen. Totdat het voorbij de 200-dagen EMA naar boven beweegt, zal het in de bearmarkt blijven. Op korte termijn zal er waarschijnlijk weerstand worden gevonden rond $ 1.756 en ondersteuning rond $ 1.720. Aan de onderkant zijn de doelen om op te letten de psychologische $ 1.700 en het lagere niveau van $ 1.680. Als de bulls er echter in slagen de markt over te nemen, zullen ze $ 1.780 en $ 1.800 testen.

Goudprijs